Dagen efter


Det var säkert många som vaknade upp med en politisk baksmälla i dag när valet i går slutade i en rad med frågetecken och minussiffror för de flesta partier förutom SD och V. Nu får Sverige vänta på ett resultat i några dagar även om det kom en liten överraskning under kvällen då ett distrikt visade sig ha skickat in fel siffror och de rödgröna plötsligt fick 144 mandat mot Alliansens 142.

Fortsättning följer i alla fall.

Själv ägnade jag en stund åt att gå igenom alla mina papper som jag gjort klart för att skicka in till Skatteverket i förhoppning att det ska visa min granskare där att jag faktiskt har utgifter när jag skriver mina böcker. Det kan låta märkligt men det är i det läget jag är just nu.

Som mycket mer än det, förutom att laga lunch till mig och Markus och gå igenom en bunt tidningar som jag tagit hand om från Sven Anderssons källare, hann jag inte med innan jobbet.

Men genomgången av tidningarna gav en del roliga artikelfynd som nu hamnar i mitt arkiv. Bland annat en större artikel om folk som säger sig ha haft änglavakt från tidskriften Hela världen på 30-talet.

På vägen till jobbet ringde Ebbe Schön och vi bestämde att träffas lite längre fram den här månaden för ett prat och för att byta böcker eftersom vi båda precis har kommit ut med var sin.

Pratade också med Erkki på Serieslussen om att ses vi också. Eftersom jag just nu har nästan 40 kassar med serierelaterat material i källaren så behöver han komma hem till mig istället för att jag ska köra allt till honom. Enklast så.

Blev intervjuad av en sajt som heter UAPSG (!) den 7 augusti och härom dagen publicerades intervjun. Jag är långt ifrån ensam om att ha blivit intervjuad där, en lång rad ufologer från olika länder har fått svara på samma frågor.

På vägen till Ewog för kvällens mat, tillsammans med Björn, hängde några små mammamolnsliknande bulor ut från molnen som just bjudit på lite regn. Ni kan se bilden här ovan. Nu blev det inte större än så men när mammamoln är som vackrast då är de fantastiska – något jag har skrivit om i en av mina naturfenomenböcker.

När vi satt där på Ewog började mina glasögon luta betänkligt och när jag tog av dem såg jag att skalmen gått av! Inte bra. Terminalglasögonen, som det rörde sig om, klarar jag mig inte utan.

Tillbaka på jobbet fick jag tejpa dem med vanlig tejp för att klara mig genom kvällen, men jag fick ont i näsan och dessutom såg jag lite knepigt då det fortfarande lutade. Måste fixa ddem direkt i morgon förmiddag.

En lugn kväll på jobbet – till skillnad från i går.

 335 total views,  1 views today