Julfest på Skansen och klar med UFO-Aktuellt


Körde igång med UFO-Aktuellt redan på morgonen och fortsatte sedan fram till lunch då Markus kom tillbaka med tre kebabrullar, en till oss båda och en till Niklas som var på väg till jobbet men hann stanna och äta. Då hade Markus varit iväg till Motordepån och bytt torkarblad på bilen, vilket var bra.

Det blev en hel del datorsittande i dag eftersom jag ville bli klar med tidningen och då jag fick den sista artikeln från Peo, om Socorrofallet, så kunde jag sätta punkt vid 01 i natt. Efter det att jag kommit hem från Semics julfest på Högloftet på Skansen.

Julfesten fick alltså bli ett några timmars avbrott men eftersom det är lite knöligt att ta sig till Högloftet går det drygt två timmar bara i resväg.

Men resan är mödan värd för julbordet är av hög klass och det hann bli många rundor från bord nummer 16 där jag satt tillsammans med min redaktör Andreas Nyberg, författarkollegan Gunnar Wall, Per-Anders Lundström som skriver nyhetsbrevet ”Krigsmyter” och jobbar för Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek (och en kollega till honom som jag inte minns namnet på), författaren och översättaren Emil Fredholm och Emil Beckman från det färgstarka designhuset Gudrun Sjödén.

Ett trevligt gäng där det blev mycket prat sedan vi fått glögg, lyssnat på fantastiska luciakören (bilden ovan) och smakat på var sin nubbe till sillen. Julfesten blev också startskottet på mitt godisätande den här julen. För antingen är det TT-korgen på jobbet eller första julbordet som avgör den saken.

När jag var på väg att gå kom Lena Ollmark som jag delat bord med för ett par år sedan och satte sig. Hon berättade att efter att vi julfirat tillsammans hade hon fått ett erbjudande från SR att jobba med Ufopodden i P3. Då hon fattade att det skulle bygga på mina böcker så slog hon till direkt!

Lena är en mångsysslare och ett av hennes värv är att resa runt i skolor och berätta spökhistorier och sedan få barnen att skriva egna som man sedan pratar om. Vilken härlig idé!

Därefter fastnade jag i garderoben med två trevliga damer från Semic, Cilla som jag känner sedan tidigare och så en relativt nyanställd som jag inte minns namnet på. Hon började givetvis fråga mig om olika saker kopplade till mina intressen vilket är vanligt så snart en person upptäcker vem jag är.

Sedan hann jag bara vända mig om då journalisten och författaren Johan Theorin hälsade. Johan har intervjuat mig flera gånger och har läst några av mina böcker som också han hade frågor om.

Sista stoppet blev på toa där jag mötte ytterligare en som ville prata. Men efter det tog jag mig hem och blev hämtad av snälla Markus på Barkarby station.

Har installerat Annelis nya dator i dag också vilket tog sin lilla tid. Men nu rullar allt som det ska och jag hoppas att den ska bli ett lyft för henne.

Och på vägen in till festen hjälpte jag två personer som undrade vad de hade fotograferat och som hörde av sig på Facebook.

När dagen var slut hade klockan blivit 02 och jag hade sänt hela UFO-Aktuellt till Stefan för korr.

 363 total views,  2 views today