Rundfunk Media på besök


Klockan 13.30 kom Marcus Pettersson och Susanna Lewenhaupt från Rundfunk Media på besök. De två gör en en mycket ambitiös podd om rymden som de finansierar själva. De båda berättade att de rest till såväl USA som Baltikum för att intervjua astronauter och rymdexperter för sin podd. Inte illa.

Vårt timslånga samtal kom att handla om ufo och om det finns något som tyder på att vi har besök från andra planeter men i själva verket blev den mycket bredare än så. Jag fick tillfälle att berätta om både UFO-Sverige och och AFU och hur vi utbildar våra fältundersökare.

Vi satt i köket och pratade på och det blev en bra podd tror jag. Sedan kikade vi runt på lite rymdprylar som jag själv har här hemma innan de åkte iväg för att klippa intervjun.

Förmiddagen startades med frukost och dammsugning. Dammsugningen var välbehövlig och blev en bra uppvärmning inför badmintonmatchen med Stefan. Eftersom Markus hade bilen för skolundervisning också i dag så fick han hämta upp mig. Det blev en bättre match än senast (kunde knappast bli sämre) i alla fall för min del. Första set var riktigt bra. Stackars Stefan drabbades av fullständigt oflyt efter att ha lett med 6-2 i första och förlorade det med 15-7. Sedan repade han mod och jag förlorade andra med 12-15 för att otippat vinna sista med samma siffror, 15-12, efter att ha legat under med 10-12.

Har fokuserat en del på UFO-Aktuellt under dagen och vid 01.30 i natt var 12 sidor helt klara och två andra nästan klara. Det är ju inte bara att lägga in artiklarna utan de ska textredigeras och inte sällan bearbetas innan jag är nöjd. Bilder ska letas fram och så ska sidorna gå ihop så att all text som skribenterna har tänkt ska vara med också kommer med.

Men det finns givetvis texter som måste kortas – och ibland förlängas!

I en paus har jag plockat färdigt med alla lösa frimärken som nu fått plats i album eller i dubblettkuvert. Alla är väl att ta i men de som låg mest i vägen i alla fall. Och ringde jag och beställde nya filter till fläkten på vinden. Dags igen. Ett år har gått.

Framåt sena eftermiddagen ringde vännen Åsa som det var länge sedan jag träffade. Jobbade ju sida vid sida på DN.se i många år. Nu är hon mammaledig men annars på krisande Metro. Pratade om att ses över en öl vilket lät som en riktigt bra idé.

Har lagat mat åt mig och Anneli och Markus, som kom hem sent från skolan i dag, och det blev korv stroganoff med ris.

Tog också ett tag och satte in ett antal tidningsartiklar som blivit liggande. Så högen med färdiginklistrade artiklar som väntar på att sorteras in i pärmar växte ytterligare i dag. Något jag hoppas åtgärda innan juni månad är slut.

När jag ändå satt vid datorn samlade jag ihop alla artiklar som vi har haft publicerade i UFO-Aktuellt om det amerikanska försvarets ufoarbete, alltså det som har kommit fram sedan december 2017, och skickade dem till Tobias. Han kommer nu att skapa en egen avdelning på ufo.se för dem och de nya som säkert kommer att skrivas i framtiden.

Det har varit en fantastisk dag ute, något jag bara nosat på. Sol, blå himmel och en bra bit över 20 grader.

Marcus Pettersson och Susanna Lewenhaupt.

Loading