Dansk valvaka och möte med Niklas


Dagens stora arbete på DN var att bevaka det danska valet. Där det blev regeringsskifte. Men innan dess tog jag en tur till optikern för att kolla varför mina nya terminalglasögon inte fungerar som de ska.

Det visade sig att de som gjort glasen inte hade följt det jag behövde för att se bra. Istället för ett par glas som skulle passa för att jobba framför en skärm och, som mina gamla klarade, också vara rumsprogressiva, så hade de gjort dem enbart rumsprogressiva. Illa.

Nu får jag ett par nya.

När jag ändå var i centrum köpte jag ett nytt klockarmband. Det gamla håller på att ramla av mig.

Hemma igen blev jag uppringd av tidningen Allers som intervjuade mig om månlandningen, konspirationerna kring den och det kommande 50-årsjubileet. Fick intervjun på mejl och kunde kolla citaten och rätta några småsaker.

Lastade bilen full med sådant som jag rensade från häcken härom dagen, körde till tippen och dumpade det. sedan hem för att laga mat tillsammans med Markus och så blev det lunch för oss tre. Lite kreativa rester och nykokt spaghetti med köttfärsås.

På tunnelbanan fick jag ett mejl från Måns Gahrton på Semic som var bekymrad över titeln på den engelska upplagan av AFU-boken. Och jag höll med honom. Kanske lite väl utmanande att använda ”X-Files” i den, man vet aldrig vad en amerikansk advokat kan få för sig. Så på vägen in kom jag på ett nytt förslag som alla blev nöjda med:

Files of the Unexplained
The hidden history and forgotten photographs from the world of the unknown.

Hörde också av mig till Anders på AFU som lovade fixa ett ISBN-nummer till boken.

På vägen till jobbet hade jag stämt möte med Niklas i parken å vägen till jobbet så att han kunde få en bok som han gömt hemma och Annelis Gröna lund-kort så att han kan gå på Veronica Maggio i veckan. Passade på att bjuda pojken på en 88:a i den 28-gradiga värmen.

När jag väl kom in på DN mötte jag klubbordförande Forsström som såg till att jag kom med till ett möte med klubbstyrelsen. Som jag hade missat annars. Bra att jag var med eftersom mötet bland annat handlade om en enkät om arbetsmiljön som jag har gjort och som nu diskuteras med redaktionsledningen.

Pratade också Bokmässan med Anna W som är ansvarig för DN:s satsning och hon ville gärna ha med mig.

Resten av dagen kom att handla om Danmark och valet till folketinget. Så pass att jag inte hann gå och äta utan fick ta en frysmat framför datorn. Full fart men rätt kul.

Och i dag sändes den lilla intervjun som P3 gjorde mig mig om liv i rymden för några dagar sedan. Farah i P3 heter programmet.

Hem efter 01 där jag träffade Markus som precis kommit hem efter en tacossittning hos Niklas.

 449 total views,  1 views today