Bokhämtning hos Semic och Niklas på besök


Jobbade på en stund med UFO-Aktuellt innan jag blev uppringd av ”Morgonpasset i P3” för en så kallad förintervju som de brukar göra inför ett besök i deras studio, något jag ska göra klockan 08 på måndag morgon. Väl i studion kommer Linnéa Wikblad, Victor Linnér och Marcus Berggren att ta hand om pratandet med mig.

Jag och deras researcher Vilma pratade om min nya bok och om Area 51 i tjugo minuter innan hon kände sig nöjd och jag istället packade mig iväg till badminton med Stefan i Komethallen. Fint väder i dag också och som vanligt var jag först på plats. När Stefan kom visade det sig att vi var ensamma på badmintonbanorna.

Som så ofta när vi spelar blev det en underlig matchbild. Jag tappade första set med 11-15 trots att jag borde ha vunnit men lyckades sedan vinna de båda andra med 15-7, 15-5 vilket ser betydligt bättre (värre) ut än vad det var.Kan inte riktigt förklara detta eftersom matchen var jämn och med viss dramatik när vi fick spela om en boll som Stefan tyckte var tydligt inne medan jag tyckte den var tydligt inne. Så kan det bli.

Efteråt fick jag hoppa över lunchen för att hinna till Semic som haft stor städdag och nu ville bli av med en del böcker. En del! När jag kom dit visade det sig vara två fullproppade billass så det blev två turer. Den första direkt till garaget hemma men den andra tog jag vägen över Coop i Vinsta för att handla mat också, särskilt viktigt var mandelpotatisen som jag inte hittade i går. Då hade jag 55 minuter på mig för att hinna hem och köra Anneli till Barkarby för koll av såret.

Men det gick bra. När jag kom hem hann jag tömma bilen och bära in också detta boklass i garaget och sedan var det gott om tid att köra Anneli till vårdcentralen.

Så här långt hade jag faktiskt levt på Coops fredagsprovsmakning och en kokt med bröd på Majas grill på Krossgatan på vägen hem. Inte så mycket men gott! Blev stående en bra stund och mumsade färsk minibaguett med tre olika riktigt smarriga röror som erbjöds. Till slut kunde jag inte med att stå där längre utan gick till veckans sill som var kanon! Ångrar att jag inte köpte en burk men fokus var på att äta av den. Smög faktiskt tillbaka dit en gång till när jag hade klarat av mejeriavdelningen.

Medan Anneli var på vårdcentralen tog jag bilen till Systembolaget i Barkarby för att handla vin till i morgon. Alla dricker inte öl så några flaskor vitt krävdes också. Sedan bar det hem och efter en stund ringde Mariestads-Tidningen och intervjuade mig om nya boken. Alltid roligt när min gamla arbetsplats uppmärksammar mig.

Hann iväg en snabbtur till tippen också eftersom det blivit rätt mycket skräp i garaget.

Niklas dök upp före 18 och då hade Markus hunnit jobba klart och klippa gräsmattan. Det var verkligen bra. Själv djupdök jag in i garaget för att sortera Semicböckerna. En del ska till Böckernas hus (det mesta), en del till Serieslussen på Söder, en del blir vinster till höstens lotteri på fältundersökarkursen och en del kastas. Det som slängs är sådana böcker som är trasiga eller som jag fått hela lådor av; här kan jag inte spara mer än ett visst antal. Det kommer att bli ännu en tur till tippen i morgon.

Eftersom jag gömde mig i garaget tog Niklas hand om grillningen (entrecôte) och moset (som gjordes på mandelpotatis och blev supergott!) medan Anneli höll koll på det övriga. Till detta drack vi en lika suverän Casa Marrone Appassimento som är härligt smakrik och bara kräver några centiliter på tungan. En riktigt bra måltid som vi dessutom hade lite bra snacks inför i form av Coops Jalapeñochips och en kall Lagunitas. Perfekt kombo!

Sedan blev det soffan och Niklas bildvisning från sin resa till Moskva. Nästan 700 bilder men det blev aldrig tråkigt. Han och hans arbetskamrat hade hunnit med mycket och fått se massor.

Plockade ned tvätt och svarade på mejl medan Markus packade sin väska för resan i morgon, Niklas badade bastu och Anneli hoppade i säng. För mig slutade denna fredag den 13 klockan 01.30 och faktum är att den blev riktigt bra.

Familjen samlad vid matbordet.

 295 total views,  1 views today