Hjälper SVT, Ufopodden och fönsterbesök


I dag fick jag det senaste numret av den spännande tidskriften Historiska brott & mysterier (2/20) där jag själv skriver i varje nummer. Den här gången om mitt favoritämne spökraketerna som får fyra sidor. Ni kan se det första uppslaget här ovan. Det är kul att det går bra för tidskriften som har skaffat sig en trogen läsekrets.

Och så har jag haft besök av Royne Svensson (ovan) från Fönsterbyte AB i Uppsala som har kikat på våra fönster. För nu är det dags att byta i alla fall de flesta av dem. Vi gick runt en stund och mätte och tittade och avslutade rundturen med att prata livet efter döden och märkliga fenomen innan vi skildes åt.

Nu är det bara att invänta en offert. Billigt är det ju inte, det vet vi, men förhoppningen är att vi ska ha råd med de pengar jag och Anneli har sparat på vårt servicekonto.

Annars började dagen med att Per Carlsson på SVT i Skåne ringde. Per påminde mig om att vi hade gått en Fojokurs tillsammans på 80-talet och en koll i mina papper visade att det var precis vad vi hade. Nämligen kursen ”Så använder du forskningen” på Fojo i Kalmar i slutet av september 1988.

Nu var det ju inte det som var anledningen till att han ringde utan en serie foton som en kvinna i Hörby hade tagit under gårdagen. Ni kan se ett av fotona här nedan. När jag fick bilderna såg jag att det var ett flygplan med kondensstrimma efter sig så jag bad att få numret så att jag kunde kontakta kvinnan för att få fler data så att jag kunde känna mig riktigt säker.

När jag pratat med henne kom det fram att observationen hade gjorts under flera minuters tid och att en av bilderna var tagen 16.13. Kvinnan hade då stannat på vägen mellan riksväg 13 och Lyby och då haft föremålet i framrutan. Vilket stämde exakt med Virgin Atlantics flight från London till Shanghai som befann sig precis där just då. Ni kan se skärmdumpen från Flightradar24 här nedan. Vad skulle vi göra utan denna utmärkta tjänst!

Nästa samtal kom från en av dem som skriver avsnitten till Ufopoden i P3 som ville ha hjälp med information om föremålet som sjönk i Nammajaure så jag skickade henne bilder på dokument som kunde vara bra att läsa. Sannolikt kommer jag också att intervjuas när avsnittet ska spelas in.

Jag var väldigt tydlig med att UFO-Sverige vill se en mer dokumentär infallsvinkel på avsnitten och att vi inte är så glada när man gör för mycket påhittat drama av dem.

Innan det blev lunch hörde förlagschefen på Semic, Måns Gahrton, av sig också och ville prata om en lite speciell sak som jag inte kan gå in på här. Men jag lovade att försöka hjälpa honom och förlaget med den saken så snart jag kan.

Framåt dagen blev det ännu en dramatisk himmel som jag bara var tvungen att ta en bild av. Solnedgångarna den senaste tiden har varit riktigt fina vid några tillfällen. Men sedan var det dags att laga kvällsmat tillsammans med Anneli (röding och pressad potatis) innan vi tittade på ett avsnitt av ”Min fantastiska väninna”.

Planeringen för UFO-Sveriges 50-årsjubileum fortsätter också och under kvällen bokade jag mentalisten och min gode vän Per Johan Råsmark för att uppträda under vår bankett den 18 april. Per Johan har visat upp sina färdigheter vid två tidigare tillfällen när UFO-Sverige har bjudit in men då på fältundersökarkurser.

Stack också emellan med att skriva in ytterligare två böcker i min ständigt växande biografi över böcker på svenska som tar upp ufo på ett faktamässigt vis. Så nu har jag 646 titlar där.

När Anneli gått och lagt sig ägnade jag ett par timmar åt att börja pussla ihop det föredrag som jag ska hålla på Högskolan i Skövde på onsdag med start 18.30. Jag kommer att finnas på plats någon timma tidigare för att testa tekniken och den som vill kan ta sig till Högskolevägen och Hus G, sal G110 för att lyssna. Fri entré är det och temat är ufo.

Framåt 00.30 fick det räcka för i dag, rostade en macka och lade på ett stekt ägg som pålägg som tillsammans med ett glas mjölk blev ett bra avslut på dagen.

En av kvinnans bilder från Hörby.

Och här ser vi planet på en plott från Flightradar24.

 271 total views,  3 views today