Vi flyttar jubileet


Sent i går kväll tog UFO-Sverige alltså beslutet att flytta det planerade jubileet i Norrköping. Nytt datum får vi återkomma till. Så nu på morgonen har jag skrivit ihop en liten text som kommer att spridas genom våra olika medier för att alla ska få veta detta. Så här lyder det:

”UFO-Sveriges 50-årsjubileum med utställning, konferens och riksstämma som skulle ha hållits i Norrköping den 17 till 19 april flyttas fram på obestämd tid. Den annons som kommer att återfinnas finns i de nummer av UFO-Aktuellt och Rapport-Nytt som strax är på väg ut samt på vår webbplats gäller alltså inte längre. Beslutet togs efter det att tidningarna gick i tryck.

Som ni säkert förstår är det spridningen av det nya coronaviruset som har tvingat fram detta beslut. Vi tycker helt enkelt inte att det är försvarbart att samla människor från hela Sverige samtidigt som myndigheter och experter uppmanar oss att undvika större folksamlingar.

Vi tror också att många som skulle ha velat delta själva skulle ha tvekat att komma.

Ni som redan har betalat in för exempelvis jubileumsmiddagen kommer att få era pengar tillbaka.

UFO-Sverige beklagar detta och de problem som det kan orsaka för alla enskilda medlemmar.

När jubileet kommer att genomföras får vi återkomma till, men det blir senare i år och enligt ungefär samma program.

Då det gäller riksstämman, alltså UFO-Sveriges årsmöte, återkommer vi även där med ett nytt datum. Stämman kommer att genomföras så snart stadgarna tillåter vilket innebär först två månader efter det att en ny kallelse har skickats ut. Klart är att årsmötet kommer att äga rum tidigare än utställningen.

Den som vill veta mer om jubileet och riksstämman hänvisas till vår webbplats ufo.se där vi kommer att lägga upp ny information så snart det finns någon.”

Tråkigt givetvis och jag har nu meddelat vår internationelle gäst, Chris Aubeck detta.

Den nya smittan lockar fram det sämsta hos många människor som nu sprider fejknyheter och ogrundade påståenden på nätet. Vi har så lätt att gå fullständigt i spinn när det händer saker som vi inte kan kontrollera. Rationalitet är inte vår starka sida. Panik däremot, det verkar många ha lätt att ta till.

Bland annat skriver en kontaktperson till mig att hans ”nordic aliens” sagt till honom att 18 procent av mänskligheten, ”en miljard människor”, kommer att vara döda i smittan inom två år. Men eftersom hans utomjordingar uppenbarligen inte kan räkna så förklarade jag att det blev 1,4 miljarder. Fick då förklaringen att han inte var så bra på matte. Nej, det är ju inte alla som är det men man tycker ju att utomjordingarna borde kunna räkna ut 18 procent av 7,7 miljarder.

Vi slog i alla fall vad om en tusenlapp till den som får rätt om två år.

På jobbet blev det åter en fullspäckad coronadag. Jag gjorde flera intervjuer och följde tre presskonferenser. På en av dem såg jag att Niklas var med och ställde frågor. Höll liverapporteringen igång till klockan 01 då jag hade hunnit göra en intervju med en svensk som nu tvingas lämna Tyrolen hals över huvud.

Under dagen intervjuade jag också Anders Tegnell igen. Säkert Sveriges mest utskällde man. Inget han säger verkar falla folk i smaken. Många vill se hårdare tag oavsett om det hjälper eller inte.

Mat blev det, ett snabbesök på Rosa där vi åt spaghetti carbonara jag och Björn.

Under kvällen möblerade vi om på jobbet så att vi kommer att sitta med en meter mellanrum mellan borden för att undvika för mycket närkontakt. Allt handlar om corona just nu.

När jag kom hem var det bara att ta tag i disken eftersom ingen annan gjort det. Anneli har haft gäster här, Claes och Åsa från Örebro, och det syntes på diskbänken. Så jag fixade det. Kom i säng vid 02.30.

Och så flyttar vi isär våra arbetsbord på DN för att inte sitta för nära varandra i dessa coronatider. Christian och Mats hugger i.

 78 total views,  1 views today