Hemma och skriver

Första dagen på ledigheten har jag tillbringat framför datorn. Bland annat har jag jobbat med att skriva en del material åt Semic och åt en ny tidning som planeras i det okända-genren samt åt en utställare som vill ha lite lokala ufofall att lyfta fram vid ett event lite längre framåt sommaren. Pratade med Tobias i UFO-Sverige om att göra en illustration till ett av fallen.

Satt också i telefon med Owe Lewitzki i Karlskoga en god stund, det var ett tag sedan vi hördes. Nu behövde jag lite hjälp av Owe att hitta en del rörligt material som han tagit i samband med Hessdalenprojekten på 80-talet. Owe har varit intresserad av ufo i många herrans år och under 80-talet var han mycket aktiv inom föreningen. Nu fyller han 80 år på fredag vilket jag passade på att gratta honom till!

Pratade också med Mikael i Sundsvall som hade läst artikeln om mig i Nära och ville prata om den. Det är många som har hört av sig sedan artikeln publicerades. Den, liksom artikeln i Norrtelje Tidning, var riktigt bra och lyfter fram ufofrågan och de gåtfulla fallen på ett riktigt bra sätt. Det är alltid roligt när bra fall får plats. Många har också reagerat på att jag berättar om min och min frus observation 1995, ett verkligt gåtfullt fall även det. Sannolikt får vi aldrig något svar på vad det var vi såg den där natten.

Första ledighetsdagen brukar också upptas med en del administration. Betala räkningar, skriva räkningar och plocka undan papper. Markus var ute på ett möte med Bromma GK där han ska jobba i sommar och när han kom hem körde jag honom till pendeln så att han kunde åka till Niklas där han ska bo över i natt.

Jag har också mejlat med en bekant som menar att politikerna på något sätt ligger bakom det som nu händer, att det hela handlar om att förändra världsordningen. Tror jag att han menar i alla fall. Inte så lätt att veta alltid med konspirationsteorier. Men det blir alltid väldigt tydligt att de som för fram sådana idéer inte hänger på de vanliga mediernas webbplatser. Här handlar det om ”alternativa fakta”.

Framåt kvällen fick jag ett meddelande på Messenger där en religiöst lagd person skrev att ”pesten är Guds straff för synd”. Då kan man tycka att Gud ingriper på ett mycket märkligt sätt och straffar de allra äldsta. Religion är i sanningen ett gift för många.

När jag hämtat posten (lådan var välfylld) låg där bland annat ett brev från en kille i Motala som ville ha min autograf. Det han skrev kan många av oss i UFO-Sverige ta till oss av: ”Jag gillar det du gör och har varit en trogen läsare av UFO-Aktuellt i några år nu. Tycker det är väldigt bra läsning.” Sådant känns roligt! Killen hade skickat med en bild av mig tagen från ufo.se och sedan gjort en kopia av på glansigt papper. Så nu har jag skrivit några rader på den och kommer att posta till honom i morgon.

Äntligen lyckades jag också komma fram till Ticket. De stackarna är ju helt nedringda av folk som måste boka om eller boka av eller få hjälp att ta sig hem från ett land de inte längre kan flyga från. I mitt fall handlade det om att boka av den i Madrid boende ufologen Chris Aubeck som ju inte längre behöver ta sig till Sverige då vi har ställt in expot och stämman. Efter 90 minuter kom jag så fram och nu är allt löst. Pengarna kommer tillbaka inom två månader.

Har också fortsatt mejla med min vän Jenny Randles i England. Jenny bor i Manchesterområdet och har som så många drabbats av det brittiska utegångsförbudet. Hon är försiktig, vilket är klokt, och beställt mat över nätet. Men leveransen är tre veckor! Tur att hon har mat hemma. Jag försöker vara ett stöd via mejlen och hoppas verkligen att allt ska lösa sig för henne.

Har också med Leifs och Anders hjälp från AFU gett Philip Mantle i England en hjälpande hand då han vill komma åt material som vi har på vår server. När jag var i kontakt med Philip i går berättade han att just det arkivet, UFOIN:s papper, hade han räddat för eftervärlden när det en gång var på väg att kastas bort. Nu har AFU skannat det efter det att jag plockade upp det i England för ett drygt år sedan.

Anneli och jag fick äta själva i kväll då Markus ju är hos Niklas och sedan softade vi i soffan med ”Mästarnas mästare” en stund. Sedan blev det sängen i rätt hyfsad tid. Läste lite till i ”Kvantfysiken och livet” (som var den bok jag började på natten till i dag) men fortsatte sedan under läslampans sken på ännu en Johan Theorin, nu novellsamlingen ”På stort alvar”.

 85 total views,  1 views today