Intervjuad för Annas podd

Det var drygt ett år sedan som jag fick möjligheten att besöka Svartklubben tillsammans med Anna Bergholtz och där, i kompakt mörker, spela in en podd tillsammans med henne. Dessutom fikade vi medan vi pratade ufo och jag var glad att jag inte behövde äta en hel middag eftersom jag säkert skulle ha spillt på mig.

Anna är synskadad och journalist. En utmaning. Nu ville hon följa upp vårt samtal 2018 med en ny podd eftersom vår första var en av de mest lyssnade det året. Och det var riktigt kul att prata en stund med Anna igen, hon har bra frågor och rätt typ av nyfikenhet. Vet inte riktigt när podden ska publiceras ännu men det återkommer jag till då Anna meddelat mig.

Hade också ett samtal med Eva Walther på Norrköpings Tidningar igen eftersom de vill sälja några av mina böcker. Enligt Eva är suget stort för att läsa bland tidningens läsekrets och hon vill gärna att ufo blir en del av utbudet. Och det vill ju jag också, givetvis. Dessutom kommer samtliga inkomster att gå direkt till AFU.

Framåt dagen sällade sig Håkan Fenander till alla dem som hört av sig på olika sätt efter gårdagens Nordegren & Epstein. Jag har verkligen fått mycket positiv feedback efter det programmet. Håkan var oerhört positiv och det känns skönt att man har lyckats med de lite drygt tio minuter som jag fick i programmet.

Ufofrågan har verkligen blivit rumsren och det känns roligt att ha bidragit till detta.

En stor del av denna soliga dag har jag fortsatt att jobba i källaren. Bland annat med att gå igenom en bunt tidningar som jag sparat och som har haft diverse historiska händelser på sina förstasidor. Det är ett gäng! Ni kan se tre av dem här ovan. Från vänster Dagens Nyheter från den 1 mars 1986 efter mordet på Olof Palme, Aftonbladet från den 10 december 1980 då John Lennon sköts till döds, Daily Express klassiska etta från den 30 juli 1981 då prins Charles och Diana gifte sig och längst till höger den tomma förstasida som Aftonbladet hade i samband med en tidningskonflikt den 17 februari 1981.

Det finns många fler, tro mig. Men nu sållar jag agnarna från vetet och en del hamnar i säljhögen (ska försöka att lägga ut en del på Tradera), annat som så här i backspegeln visat sig mindre intressant hamnar i återvinningen och det jag vill spara åker tillbaka in i hyllan.

Jag har också fortsatt att klistra in urklipp från bland annat Spaceflight och en del artiklar som jag skrivit själv och som jag vill ha på en del andra ställen i min klippsamling än i det löpande arkivet över det jag skrivit genom åren.

Framåt kvällen lagade jag och Anneli fiskpinnar med potatismos. Det var länge sedan. Enkelt men gott.

Det blev en stund i soffan med Anneli och ”The Stig-Helmer story” som jag visserligen sett förut men som är lite småputtrig och funkade utmärkt att titta på medan jag klistrade in urklipp. När Anneli hoppat i säng körde jag ett varv till i källaren och såg bland annat till att en del av frimärkssamlingen som stått på golvet hamned i en hylla,. Som jag lyckats tömma!

I säng vid 02.

 131 total views,  1 views today