Bokjobb och årsdag

Mat på jobbet under kvällen.

Inledde dagen med att ringa och gratta UFO-Sveriges ordförande Anders Berglund som fyller 41 i dag. Vi pratade också lite om det kommande årsmötet och annat som rör föreningsarbetet. Anders gör ett bra jobb och tillsammans med övriga styrelsen är vi ett starkt team som gör det kul att ta UFO-Sverige framåt.

Och det är många som gillar det vi gör. Under dagen skrev en medlem, Tomas Ström, följande på Facebook: ”Aldrig hört något dåligt eller något som skulle vrida bilden av UFO-Sverige. Alltid sett det som en granskande, seriös, vetenskaplig organisation. Hoppas att bilden består. Hjälpte till att översätta dokument till engelska i Ghost Rockets. Var väldigt roligt att kunna hjälpa till. Spännande ämne dessutom. Men det hålls seriöst som det borde.”

Det är sådana personer vi vill ha. Personer som inte enbart ger sitt stöd i ord utan också i handling.

Mesta tiden hemma ägnade jag åt att jobba med mitt bokprojekt men också med UFO-Aktuellt. Och efter lunch med Anneli, som varit på banan med Markus, satte jag mig och fortsatte att gå igenom en bunt New Scientist i jakt på artiklar jag vill spara. New Scientist är en väldigt bra tidskrift som tar upp många intressanta ämnen som ofta har med mina egna intressen att göra.

Jag kan verkligen rekommendera alla att läsa den. Då lär man sig lite nytt om den värld vi lever i. Risken att enbart läsa extrema saker på nätet eller mycket av den ufolitteratur som ges ut är att man får en väldigt skev bild av vad vetenskapen står för och vad vi egentligen vet om olika saker. New Scientists och Fortean Times är två tidskrifter jag aldrig skulle klara mig utan. Rätt olika men mycket proffsiga.

Under dagen fick jag ett mejl från en person som är medial och skrev: ”Det ligger massor av ufo och svävar vid jordens atmosfär just nu. Vet du vad som är på gång?” Mannen hade ”sett” dem genom sin medialitet. Jag skrev att det är svårt att veta något säkert enbart genom en person som ”ser” något som inte andra kan se. Jag, och säkert många andra, vill ha ytterligare någon som kan bekräfta detta rent fysiskt också.

Vi hade några trevliga mejlutbyten där mannen förklarade att det rör sig om ”10 till 12 metalliska skepp”. Givetvis oerhört svårt för mig eller någon annan att kontrollera.

Under kvällen lyckades vi samla nästan hela desken för gemensam matpaus (bilden ovan) och det var skönt att sitta i ljuset i orangeriet där de stora fönstren faktiskt visar att det är dag ute. Inget vi ser från våra arbetsplatser.

Då hade jag hunnit intervjua Anders Tegnell om det besked som väntas i veckan från Folkhälsomyndigheten. Nämligen att man höjer gränsen från 70 till några år uppåt för dem man rekommenderar att inte gå ut.

I dag har det också varit årsdagen för när jag startade gruppen UFO-Mariestad 1974. 46 år sedan alltså. Så jag har varit med och jobbat aktivt med ufogåtan ett tag nu och det är lika roligt i dag som det var då. Undantaget är kanske att de destruktiva sidorna av frågan har blivit tydligare och antalet personer som plötsligt tror att de vet något bara för att de sett eller läst något har ökat.

Men de som är intresserade på riktigt och verkligen lägger tid på att ta reda på saker är också många och det är roligt att konstatera att UFO-Sverige sedan länge är en stabil och pålitlig organisation med mängder av hängivna medarbetare och medlemmar. Och en organisation som växer för fullt både på nätet och när det gäller engagerade.

Känns bra!

Hem efter 01 för att hänga tvätt och organisera lite papper som ska in i arkivet. Mitt eget alltså. Och ute är det ljust vid horisonten vid 02-tiden. Härligt!

Så här fin blev gräsmattan efter det att Markus klippt den.

 124 total views,  1 views today