Intervjuar läkare i Umeå

Umeåläkarna Laleh Zarrinkoob och Magnus Almeling.

Efter att ha jobbat lite med att svara på mejl och gå igenom de sista New Scientist-tidningarna i jakt på intressanta artiklar (och de är många!) så åt jag och Anneli lunch. Hon hade gräddat utmärkta pannkakor som vi åt på tu man hand då Markus var på banan och jobbade.

Men efter lunch hade jag en intervjutid inbokad med Umeåläkarna Laleh Zarrinkoob och Magnus Almeling om situationen på Norrlands universitetssjukhus. Laleh är ST-läkare i anestesi och intensivvård men även specialistläkare i neurologi och Magnus överläkare i anestesi och intensivvård.

Intervjun genomfördes via Zoom och det är en bra metod som faktiskt funkar bättre än vad jag först hade trott. Men nu har UFO-Sverige också testat den och det har visat sig enkelt och okomplicerat. Det blev en bra intervju som jag sedan skrev ut innan jag satte mig i taxin och tog mig till jobbet.

Såg att en bolid lyst upp himlen över delar av Sibirien i går. Ryska medier skriver om händelsen som även fastnade på en övervakningskamera i staden Kansk. Alltid lika vackert när dessa rymdstenar träffar atmosfären.

Jobbkvällen kom att innehålla flera artiklar (bland annat en om vad olika experter sagt om ett vaccin) och en hel del liverapportering. Maten hämtade jag på La Barca och åt i min ensamhet även om jag hade sällskap ett bord bort av Evelyn och Josef en stund innan de gick tillbaka till jobbet.

Sista dagen på passet är det också. Nu väntar fem dagar utanför DN. Jag säger inte ledigt för så blir det inte. Ska jobba med att göra UFO-Aktuellt.

När jag kom hem vid 01.30 träffade jag på Markus och vi pratade en stund. Också han är ledig i morgon.

 118 total views,  1 views today