Oljar verandan och Tegnellintervjun ute

Dags igen.

I dag var det dags att olja in verandan igen eftersom det var några år sedan det blev gjort senast. 2017 enligt bloggen. Över 30 grader i dag med så det blev ett svettigt jobb som tog oss en timma att fixa. Tre liter gick det åt för plankorna och en liter (vatten) för oss.

Men nu är det gjort och vi hade ju hoppats att det skulle hinna torka under eftermiddagen men enbart den del som solen kom åt hade godheten att göra det. Så när vi skulle grilla framåt kvällen fick vi sitta ute i det gröna där utemöbler och allt annat står. Riktigt skönt att sitta där alla tre.

Ny matplats.

Har också tagit tag i en bunt urklipp som jag borde ha fixat tidigare, nämligen artiklar som jag själv har skrivit under åren. En försvarlig bunt. Satte mig i köket och tog mig fram till januari 2016 vilket var rätt okej men väldigt många återstår.

För även om det allra mesta jag skriver enbart skrivs för nätet blir det väldigt många artiklar i papperstidningen också. Och jag har sparat på allt sådan sedan jag började som journalist 1978.

På tal om artiklar så publicerades min stora intervju med Anders Tegnell på DN.se i dag. Ni kan läsa den här. Den innehöll en nyhet som toppade de tidiga Ekot-sändningarna och var med i flera andra under dagen. Det ska bli intressant att se hur många som kommer att läsa den och om den kommer upp i samma läsning som intervjun med Johan Carlson. I vilket fall kommer en kortad version i papperstidningen i morgon.

Drack en trevlig öl som jag köpte i England förra året när vi åt vår grillade fläskkarré med färskpotatis och sallad. En Robinsons Old Tom som var mycket smakrik och trevlig. Väl värd att vänta på. Och så hade Anneli gjort en riktig bra russinsås till köttet som går utanpå det mest.

Kvällen blev lugn. Hängde tvätt och tittade på ett avsnitt ”Morden i Midsomer”. Det är ju den årstiden nu. Svarade en man som sett ett för honom okänt föremål i Göteborg den 18/6 klockan 00.24. Inte lätt att säga vad det var för lysande punkt som rörde sig över himlen. Rapportcentralen kommer att kolla vidare på detta.

I säng med en god bok i god tid.

 92 total views,  1 views today