Nya utemöbler och komettitt

På besök hos Parasoll.

I dag slog jag och Anneli till och köpte nya utemöbler när Parasoll sålde ut sommarens möbler. Vi har funderat ett bra tag men när det var 15 procents rabatt kändes det rätt så vi tog bilen till golfhallen intill Komethallen, där vi brukar spela badminton, och valde ut nya stolar och ett bord.

De nya möblerna behöver inga dynor (skönt) men bordet måste oljas in en gång om året (jobbigt). Levereras hem på onsdag.

Efter att ha mejlat med lite folk i Sverige och i USA hoppas jag att det ska bli lite positiva reaktioner som kan ge såväl AFU och mig själv lite nytt att ta hand om.

Pratade en stund med UFO-Sveriges tidigare kassör Gunnar Karlsson om våra gemensamma intressen (förutom ufo): frimärken och lite annat som vi samlar på. Det vore kul att träffa Gunnar och kika lite på hans samlingar men liksom allt annat just nu får det vänta.

När jag pep till jobbet åkte Anneli och Markus till banan för att träna. Vädret var riktigt okej även om sommaren känns avlägsen. Och på vägen in till DN så regnade det.

Under kvällen lyckades vi samla oss till en gemensam ”familjemiddag” på DN. Pontius och Erik hämtade maten från Spice Corner, eller ”finindiern” som vi kallar restaurangen, och sedan åt vi i orangeriet. Skönt att kunna göra detta gemensamt för en gång skull. Det är inte ofta vi har ett sådant nyhetsläge, men i dag var det lugnt.

Själv har jag fokuserat på polska valet och det var pinsamt att se hur den polska statsteven fokuserade helt på den sittande presidenten och nästan struntade i utmanaren trots att valet ser ut att bli mycket jämnt. Kritiken mot Polen och den sittande regeringen har varit att man tagit över medierna och vinklat allt mot den sittande makten och tystat kritiker. Och så verkar det vara.

Skrev också en artikel om att Thor Heyerdahl kan visa sig få rätt i sin teori om att människor från Sydamerika tog sig till Polynesien med hjälp av strömmar och vind. Bland annat till Påskön. Själv visade han att detta var möjligt när han seglade flotten Kon-Tiki över halva Stilla havet 1947. Med ombord var bland andra svensken Bengt Danielsson.

Hem vid 01 med Roger som chaufför och så snabbt jag kunde packade jag bilen för att åka ut till fågeltornsvägen och se om det gick att se kometen. Och faktiskt fick jag syn på den i fältkikaren men lyckades aldrig fånga den med stora kameran då den var på väg att försvinna i ett ljust moln. Hade jag varit där en halvtimma tidigare så hade det nog gått.

Skulle tro att midnatt är en bättre tid men just nu jobbar jag till 01 vilket ställer till det. Får se hur det blir i morgon. Ändå roligt att ha fått syn på den.

Fångade Jupiter med sina fyra stora månar med 400 mm optiken. Stark förstoring, därav den dåliga kvaliten
Gemensam ”familjemiddag” på DN i kväll.

 308 total views,  1 views today