Badminton, Venus och fin recension

Kendrick Fraziers recension i Skeptical Inquirer.

Vaknade alldeles för tidigt men det gjorde att jag fick lite extra tid att fixa en del saker innan det var det dags för badminton med Stefan. Mycket spring på banan i dag och i sista set var jag riktigt trött. Från första till sista boll. Men det blev som senast, jag vann flest bollar men minst set: 12–15, 15–8 och 13–15. Nyttigt i vilket fall!

I dag kom en astronautautograf som jag köpt på Ebay med posten. Det var Nasaastronauten Linda Godwin som jag saknade i min samling. Jag jagar inte astronautautografer men fyller på lite då och då när jag hittar något prisvärt. Några större summor är jag inte beredd att investera.

Innan det bar av till jobbet tvättade jag och hängde den och när jag kom hem i natt plockade jag ned den och hängde en ny.

Venus och månen. Båda har blivit dubbla eftersom fotografen rört på kameran under exponeringen.

Fick också ett samtal från en kvinna som har hus i Stockholms skärgård som beskrev hur hon sett ett märkligt föremål på himlen under en längre tid. Hon hade dessutom tagit flera bilder av det. Vi pratade en god stund när jag var på väg i Stefans bil till badmintonen och sedan när jag kommit hem, då hade hon också mejlat bilder till mig. En av dem kan ni se här ovan.

Det var ingen tvekan om att bilderna, som var tagna vid olika tider på dygnet och under olika dagar visade planeterna Mars och Venus. Det intressanta ur vittnespsykologisk synpunkt eftersom hon beskrev det hon sett som ”en triangel, en lysande trekant med sex lysande föremål som sitter ihop, väldigt starkt lysande”.

På bilderna syns inget av detta utan bara ljuspunkter som är lätta att identifiera, särskilt som hon plåtat månen tillsammans med ett av objekten vid några tillfällen.

Det är inte alltid så lätt att övertyga någon om att det man tolkat på ett sådant sätt faktiskt kan se ut på ett helt annat sätt i verkligheten. Nu ska hon i alla fall spana i helgen igen och ta nya bilder så får vi se.

När jag kom till jobbet satt Ylva och väntade i den bleka men trevliga solen utanför ingången till DN. Vi hade bestämt träff för att hon skulle överlämna en kassa med kantareller som Anneli skulle ha.

Men vi hann också sitta och prata en stund eftersom jag var lite för tidig. Och det var skönt att höra att hon var bättre i ryggen nu, det var ju den som spökade när Ylva inte kunde hänga med på spionvandringen i helgen. När det gäller onda ryggar vet jag precis hur illa det kan vara.

I dag fick jag också senaste numret av Skeptical Inquirer med Kendrick Fraziers recension av min bok ”Files of the unexplained”. Ni kan se den här ovan. Recensionen är riktigt bra med tanke på att detta är en tidning för CSI-medlemmar och skeptiker. Frazier konstaterar att AFU mer är neutralt än öppet skeptiskt och kallar på ett ställe boken för ”a visual delight”.

Det är tydligt hur han fångats av våra fina samlingar då han också skriver: ”Några av bilderna är bekanta, men många är överraskande. Resultatet är en fest för ögat.” Frazier kallar också vårt arkiv för ”extraordinärt”. Man tackar! Dessutom finns adressen till AFU Shop så att den som vill kan köpa den.

På jobbet fick jag jobba med vidare med uppföljningar till min stora intervju med Anders Tegnell som publicerades i dag. Riktigt bra läsning på den och alla andra medier hakade på och skrev. Omkring 150.000 läsare första dagen.

Det blev aldrig tid att gå ut och hämta mat i dag men som tur var fanns det mackor över från ett styrelsemöte som vi på nattdesken kunde få. Så med ett glas bubbelvatten blev det kvällens måltid.

01.15 var jag klar efter en sista snabb artikel och efter att ha städat av arbetsplatsen ordentligt. För nu går jag av och nästa skift går på.

Åkte hem med en av mina ”reguljära” chaufförer och det är altid bra, då har vi saker att prata om. Först 02.45 var jag i säng efter tvättfixning och en del annat.

 159 total views,  2 views today