Lite smått och gott

Som vanligt började jag dagen med att läsa några DN-artiklar i redan i sängen, gratta ett antal vänner som fyller år och kolla mejlen. Mobilen är bra eftersom jag aldrig behöver missa något var jag än befinner mig.

När jag tog mig upp var det raka vägen till datorn för att gå igenom ett kapitel till nya boken som jag nu fått en väldigt bra reaktion på från en av de experter som ställer upp och läser.

I går bad Markus mig om att göra ett rymdquiz till honom och hans kamrater på utbildningen så det tog jag tag i under någon timma. Tio frågor om rymden, gärna med lite musikkoppling. Så det gjorde jag och Markus var nöjd.

Det kommer ju rätt många mejl en normal dag och nu var det ett antal som krävde svar. Bland annat diskuterade jag en del ufofrågor med en kollega i USA och ett projekt med ett företag i Mellansverige. Vi får se vad som kommer ut ur det men jag har i alla fall lovat att ställa upp som bollplank.

Anneli var på jobbet i dag så jag lagade mat till mig och Markus, med vår nya stekpanna av stål. Funkade bra men den har en tendens att dra åt sig det som steks och kräver en rätt ordentlig skrubbning efteråt. Kanske har jag inte lärt mig att sköta den riktigt ännu.

Vännen Thea ringde och undrade om jag kunde hjälpa henne med en form där hon kunde stöpa alienansikten. Och det tror jag att jag kan eftersom jag vet att jag fick med mig en sådan hem från England för några år sedan. Tror jag. Den formen skulle användas för att frysa is i men kan säkert användas också till annat.

Nu gäller det bara att leta rätt på den. Den borde finnas på AFU men, det kan i värsta fall vara så att den ligger i en av de cirka 80 lådor som står kvar i Bob Rickards källare i London och väntar på att skeppas hit.

Tog en läspaus och fortsatte med Simon Winchesters ”Perfektionisterna” som fortfarande är intressant medan Markus åkte till posten åt mig för att hämta ett paket.

På vägen till jobbet fortsatte jag att läsa. Trafiken var lite tätare i dag men jag var framme på trettio minuter så det var inga problem att komma i tid. Vilket jag alltid gör. Träffade min skyddsombudskollega Hans i trappan upp till redaktionen. Det var första gången han var tillbaka på redaktionen sedan i mars! Nu var han här för ett möte med mig, Mia och Anders i fackstyrelsen och vi sökte upp ett konferensrum så att vi kunde diskutera några aktuella frågor, alla coronarelaterade.

Sedan var det bara att börja bevaka Amy Coney Barretts utfrågning igen. Och som i går svarade hon undvikande på det mesta. Intressantast var när hon på en fråga från Kamala Harris sa att frågan om den globala uppvärmningen var orsakad av människan svarade att ”det var en omdiskuterad fråga”. Vilket tyder på att hon tillhör den grupp klimatförnekare som man ofta hittar i fundamentalistiskt kristna grupper i USA.

Mesta tiden av min arbetskväll gick till att skriva en riktigt lång artikel där jag kartlade coronaläget i en rad länder. Läget i Europa är på väg åt det sämre och det ganska snabbt. Samma i USA. Inte bra alls med tanke på att vintern nu är på väg med kallare väder.

När det blev tid för mat gick jag och Björn till Lilla Asien och för första gången på länge kunde vi äta på plats där. Vi satt en bra bit från någon annan och allt kändes säkert och bra med vi åt våra strimlade biffar.

Innan jag åkte hem pratade jag med Niklas en stund som ville ha hjälp att läsa en sak.

Hem vid 01.

 81 total views,  1 views today