Hej då, Anders!

Anders Bolling slutade i dag.

I dag kom Anders Bolling upp på redaktionen och sa tack och hej till oss. Anders har varit min arbetskamrat på liveredaktionen under många år men nu har han bestämt sig för att satsa på sin vlogg, bokskrivande och föredrag. Tråkigt för oss som kommer att sakna honom men givetvis rätt att satsa på sådant man själv vill göra.

Anders är en duktig, noggrann och trevlig journalist med specialintresse för väder och rätttvisefrågor i världen. Det kommer säkert att gå bra för honom!

För min del inleddes förmiddagen med att jag skannade in ett antal bilder jag fått låna och stoppade dem i ett kuvert och postade allt tillbaka. Bilderna hör till ett ufofall från slutet av 1940-talet (som jag nämnde i går) och jag är glad att jag fick chansen att ta del av dem. Händelsen är en av de absolut intressantaste jag harv stött på under mina år som undersökande ufolog.

Efter att ha packat en tvättmaskin och skrivit ett brev blev det lunch i form av borsjtj som Anneli lagade till sig och Markus i går. Mycket smakrik och bra med smetana till, givetvis.

Men sedan bar det iväg till DN där vaktmästarna som bäst höll på att möblera om efter de anvisningar som jag ritat upp i går. Nu blir det ännu längre avstånd mellan oss som är kvar på redaktionen vilket i praktiken innebär ett tomt skrivbord mellan varje person. Det blir bra.

Ett tag var det bara jag som hade en fungerande dator så jag tog hand om en presskonferens om att det blir ett undantag från åttapersonersregeln för begravningar där man får vara 20.

Annars får jag nog beteckna kvällen som lugn. Tre artiklar och rätt mycket liverapportering höll mig trots allt igång medan Mia fick ge sig ut i den kalla natten för att intervjua lite folk som lämnade krogen sedan alkoholserveringsstoppet började gälla vid 22.

Jag kom också ut en sväng men bara till Lilla Asien med Björn för att hämta vår mat. Personalen berättade att det var lika tomt i dag och det innebar bland annat att de fortsätter hålla en tajt matsedel. Så tajt att riset var slut vid 19.15 när vi kom dit. Så jag fick en ordentlig laddning nudlar till min biff med lök vilket gjorde att jag i princip fick två rätter för 90 kronor.

Björn och Rickard.

Vi satte oss i matsalen där Rickard från redigeringen anslöt.

Under dagen sålde jag förresten en bok om Premier League till en arbetskamrat. Så där fick vi in lite pengar till AFU igen. Och just nu är det fortsatt full fart på AFU:s White Weekend som hittills dragit in nästan 45.000 enligt Anders. Folk är intresserade av äldre ufolitteratur, och forteansk över huvud taget, vilket är et tydligt kvitto på att AFU behövs.

Sist på kvällen blev det en skjutning i en galleria i USA. Åtta skadade. Satt med bevakningen av den händelsen i 90 minuter, lyssnade på polisradio, lokala tevesändningar och läste olika sajter.

Till slut var dagen tillända och jag var hemma vid 01.30. Skrev lite och drack ett glas fil. Minus en grad ute.

Loading