Semesterstart och tid att ta igen saker

Ur Prismas lilla uppslagsbok.

I dag börjar min lite ovanliga semester som sträcker sig fram till och med slutet av månaden. Men så kan det bli när gammal semester måste plockas ut. Jag vill inte gärna ha den i pengar, ledighet är så mycket mera värd. Då hinner jag ta igen en massa saker som blivit liggande under sena hösten och vintern då fokus har varit på bokskrivandet.

Så en del av dagen har jag ägnat åt att tömma mobilen på ett stort antal bilder och sortera in dem i mappar som sedan ska lagras på de externa hårddiskarna. Hann inte riktigt klart utan får fortsätta i morgon. Skönt att få det gjort.

Skrev in post 671 i min ständigt växande bibliografi över böcker på svenska som på ett faktabaserat sätt tar upp ufo och flygande tefat. Det blev Prismas lilla uppslagsboks andra upplaga från 1978 som nu kan räknas in i denna samling och jag har ännu en bok på gång som ska in där i morgon. Ni kan se en av sidorna som tog upp ämnet på bilden här ovan.

På förmiddagen hade jag ett långt samtal med Anders Berglund om en man i Sundsvall som vill hjälpa UFO-Sverige med några av våra digitala projekt. Anders var imponerad av mannen och nu hoppas vi att han ska kunna bli en tillgång. Vi är ju i stort behov av någon som tar sig an att göra om våra gamla rapportdatabas så att den blir mer användarvänlig.

Jag hjälpte också Anders med en serie bilder från UFO-Sveriges stora undersökningsprojekt i Värmland (två gånger), Kolmården, Yngaren, Mien och Nammajaure (två gånger). Bilder han behövde till sitt föredrag i morgon – ni missar väl inte det?

Titta in på ufo.se om ni glömt det. Gratis. Men kommer att följas upp av en serie som kostar 50 kronor och nu får ni veta lite mer om vad dessa ska innehålla.

Efter lunch ringde jag och pratade med en kvinna i Skåne som hade tagit en bild av ett spännande naturfenomen, ett molnhål. Det syntes i fredags och SVT publicerade bilden tillsammans med ytterligare en. Vi pratade en bra stund och jag fick också tillåtelse att använda bilderna i en eventuell framtida bok om naturfenomen. Som ett första tack skickar jag henne en bok och om bilden kommer i tryck får hon givetvis också den boken.

Under eftermiddagen åkte Anneli och Markus och handlade medan jag hängde tvätt och fortsatte organisera lite saker som inte hunnits med. När de kom hem och det var dags att laga mat hjälptes vi åt i köket för att göra fläskytterfilé med tärnad potatis och en helt underbar sås som Anneli fixat. Den får hon gärna göra om vid något annat tillfälle.

Jag tillbringade också en stund i garaget och sorterade böcker som vår granne Gunnar och hans Vanja sorterat ut och det var en hel del riktigt bra saker som nu kommer att kunna säljas till AFU:s förmån.

Under dagen pratade jag med Raili som berättade att hon fått sin första vaccinspruta den 12 januari. Det hade dykt upp två sköterskor tidigt en morgon och sedan gick allt snabbt. Hon hade inte ens fått någon förvarning, sa hon. Bra att detta nu är avklarat. Vi får väl se hur lång tid det tar innan hon för den andra.

Under kvällen visade Femman ”ET” och då tog vi chansen att känna oss inspirerade. Plockade fram dvd-skivan för att slippa reklamen och så tittade jag och Anneli på klassikern från 1982 – och den var fortfarande bra. Kul att återuppliva bekantskapen med den.

Sedan blev jag sittande kvar i soffan med lite frimärksbestyr och en annan film innan det var dags att sätta punkt vid 00.45.

 123 total views,  1 views today