15 grader och sol i Örebro

På second hand-butik nummer tre.

Vaknade 07.30 och fick ett slags klarsyn som plötsligt gjorde att jag förstod hur vår käre Anthony Charles Heads lyckades läsa tankar på publiken i går. När jag satt vid frukostbordet frågade jag tjejerna om de ville höra förklaringen trots att de skulle riskera att bli besvikna och det ville de.

Nu ska jag inte avslöja det hela här eftersom det vore lite tråkigt för alla som vill se Heads i aktion, och det tycker jag att ni ska eftersom han är grymt bra, men visst blev tjejerna lite besvikna över att höra min förklaring som jag är säker på är den rätta.

Efter rostamackor och fil så tog Åsa, Clara, Ylva och Anneli bilen och gav sig iväg för att stöpa ljus några mil utanför Örebro medan jag och Claes siktade in oss på att tillbringa förmiddagen och några timmar in på eftermiddagen där.

Åsa, Clara och Ylva i ljusstöpartagen.

Solen sken från en klarblå himmel och det var 15 grader ute redan vid 09.

Medan vi väntade på att klockan skulle bli 11 och andrahandsbutikerna skulle öppna började jag jobba på mitt föredrag i Vadsten till veckan. Fick ihop en bra ram som jag nu får börja stryka i för att det inte ska bli för långt.

Jag ringde också till Inga-Lill Wallin och gratulerade henne på 85-årsdagen. Roligt att hon lät pigg efter att ha haft en del hälsoproblem i somras. Inga-Lill var under många år den drivande kraften bakom Stockholms UFO-förening och den som med jämna mellanrum besökte Gotland för att undersöka det beryktade Marteboljuset. Ett idogt arbete som kom att resultera i boken ”Marteboljuset – myt och verklighet”.

Men sedan satte vi oss i bilen och betade av Myrorna, Erikshjälpen och Ge för livet där jag hittade en del böcker för AFU och några till mig själv. Bland annat en fin uppsättning böcker om första världskriget i väldigt gott skick till det överkomliga priset av 100 kronor för de fem banden.

Men jag köpte faktiskt också en blå skjorta och det tillhör inte vanligheterna att jag köper kläder på second hand. 99 kronor för en helt ny skjorta som till och med hade prislapparna kvar från Dressman.

När vi kom tillbaka tinade jag ett par bitar ugnspannkaka och Claes tog en macka och snart därefter kom också tjejerna hem från ljusstöpningen som hade genomförts på hembygdsgården i Sköllerstad. Efter fika sa vi hej och styrde mot Stockholm, stannade till på Max i Västerås för en minilunch och sedan var vi snart hemma.

Anneli packade i en matta som Ylva köpt på Ikea för en vecka sedan och körde hem henne medan jag packade upp och sedan softade vi framför ett par avsnitt ”Downton Abbey” innan det var dags att hoppa i säng.

Anneli med några av sina fina ljus.

Loading