Äntligen ”UFO Sweden”!

Undertecknad, Victor Danell, Olle Tholén, Inez Dahl-Torhaug, Jesper Barkselius, Rasmus Råsmark och Hannes Krantz. Rött är ”UFO Swedens” signum.

Krånglade mig upp en bra stund före 08 för att kunna ta bilen och ge mig av mot Norrköping så snart det gick. Planen var att vara framme vid Cnema för att se ”UFO Sweden” tillsammans med några av skådespelarna och flera ur Crazy Pictures 10.30.

Men det skulle inte bli så lätt. De vanliga köerna in mot Brommaplan var illa nog men när jag närmade mig Södertälje stod det snart klart att det inträffat en olycka lite längre fram och att all trafik leddes om. Så jag hängde med övriga trafikanter i en vid båge från motorvägen och sedan in i Södertälje.

Till slut var jag tvungen att ringa till Olle Tholén och säga att jag inte skulle vara framme före 10.40 och då lovade han att vänta med att starta filmen tills jag var där.

På plats för den privata visningen.

Nu var vi bara en handfull i salongen på den här privata specialvisningen och jag satte mig på samma rad som huvudrollsinnehavarna Jesper Barkselius och Inez Dahl-Torhaug och Victor Danell från Crazy Pictures. Bakom oss satt Lina Skandevall som sköter det mesta när det gäller konferencierandet och bakom henne Johan Karlsson från Norrköpings filmfond medan Olle Tholén, Rasmus Råsmark och Hannes Krantz från Crazy höll till lite vid sidan om.

Sedan sänktes ljuset i salongen och filmen började. Och vi var nog lite nervösa alla vi som inte sett filmen förut (Crazy Pictures-gänget hade säkert sett den till leda).

Nu ska jag inte spojla något men jag gillade verkligen filmen. Bra skådespeleri, trovärdiga rollkaraktärer, spännande och roligt på rätt ställen. Och visst kände jag igen Ljura där AFU ligger som också var platsen för föreningen UFO Swedens lokal.

De nästan två timmarna gick snabbt och det säger mycket om filmen. Men jag känner att jag är lite för insyltad och har sett och hört lite för mycket om den för att kunna se den med rätt ögon. Men jag skulle rekommendera alla att se dem som en jordnära science fiction där det verkliga är mycket tydligt och det overkliga tränger sig på från ovan.

När eftertexterna rullade mot sitt slut kom ett tack till väldigt många där jag och Anders Liljegrens namn stod först vilket kändes stort. Och efter dessa tack kom ett extra som ni kan se här nedan.

Tack för tacket, Crazy!

Och min lilla rollfigur fick också vara med i filmen vilket kändes skoj det också. Kanske är jag med i 20 sekunder eller så men ska ni spana efter mig så sitter jag längst bort till höger vid styrelsebordet då SMHI håller möte.

När filmen var slut satt vi kvar i salongen och pratade en bra stund, om hur vissa scener spelats in och om hur planerna på filmen ändrats från den första idén då tanken var att en fysiklärare hade förlorat hela sin familj som bara försvunnit. Just den biten kommer ni att kunna läsa om i en artikel på ufo.se i morgon.

Men till slut var jag tvungen att dra. Efter att ha sagt hej och på snart återseende (på måndag) tog jag ett kort (se ovan) och sedan gick jag ut till garaget och körde till Max för att köpa en burgare som sedan snabbintogs.

Hann till DN precis till 15 då jag skulle börja jobba och då hade jag hunnit prata med såväl Mats som Håkan på vägen upp.

På jobbet var fokus Ukraina som så ofta. Det händer inte mycket när det gäller förändringar på marken men ryssarna fortsätter med sina terrorbeskjutningar av civila mål vilket är tragiskt. Ukraina slår till mot ryska militära flygfält inne i Ryssland vilket är helt enligt krigets lagar. Så olika fungerar de båda sidorna.

Under kvällen fick jag ett utkast till artikel som ska in i en stor nöjestidning att läsa igenom och det gjorde jag senare på natten.

Maten inhandlade jag hos Janne på Nyhetsgrillen och i dag varierade jag mig och hoppade över rullen för att satsa på en hel special med gurkmajonnäs.

Klockan 01 var vi klara för i kväll. Då tog jag bilen hem eftersom jag körde direkt till DN från Norrköping. Det tog lite längre tid än vanligt eftersom jag fick ägna en god stund åt att skrapa pansaris från rutorna. Efter att ha stannat till och tankat var jag i alla fall hemma 01.40, fixade lite pappersarbete och skrev ett mejl till Crazy-gänget.

I säng efter 02.30.

 135 antal visningar totalt,  1 antal visningar idag