Hemmafix, jobb vid datorn och märkligt fall

Träffade Lennart Lund.

Under sena eftermiddagen åkte jag och Anneli till Netonnet och köpte en ny rakapparat till mig. Den gamla gav upp mitt i rakningen när halva ansiktet återstod. Men det var ingen överraskningen, den hade varit dåligt länge och att den skulle gå sönder var bara en tidsfråga.

Eftersom Anneli ville köpa jordnötter gick vi femtio meter till Willys och investerade i en påse och när vi hade betalat och var på väg ut så satt Lennart Lund på en bänk i butiken. Lennart har donerat en hel del böcker och tidningar till AFU genom åren och när vi råkar springa på varandra så är det vid en butik. Har blivit något av en tradition.

Övriga dagen har jag jobbat med att skriva på min presentation som jag ska ge i Norrköping på måndag men tog också en frimärkspaus och sorterade alla förstadagsbrev som jag fick med mig i går. Gjorde också klart de sista tyska frimärkena så nu är även de sorterade.

Klockan 14 ringde telefonen och det var en kvinna som bodde i södra delen av Stockholm som ville prata. Hon trodde att hon hade blivit ombordtagen och bortförd av utomjordingar. Det hela skulle ha inträffat i onsdags, vid 20-tiden på kvällen, och när hon kom till sans igen var klockan åtta på morgonen och hon saknade en del av sina kläder. Dessutom hade hon en skada på sitt ena knä.

Vi pratade länge, i 45 minuter, och jag vet inte vad jag ska tro. Kvinnan lät skakad och verkade inte må bra och efteråt tackade hon för att jag hade lyssnat och försökt hjälpa henne. Jag lovade att ringa tillbaka till henne igen om någon vecka för att höra om hon fått perspektiv på det som hänt eller om något annat inträffat.

Mycket gott!

När det väl blev kväll och jag tvättat fixat med disken och en del annat här hemma hjälptes vi åt att laga till en festmåltid med tournedos och råstekt potatis, ett glas vin och glass till efterrätt.

Sedan bänkade vi oss vid teven en stund och roligast var nog handbollen där Sverige vann över Island efter superspel i målet av Andreas Palicka. Sverige har ett bra lag och en fantastisk målvakt.

Sedan avslutade vi kvällen med att spela Chicago. Så jämnt som det kunde bli. Lite ovant att spela på två, väldigt många kort kommer ju aldrig i spel då så det går att chansa lite mer och till och med att vinna stick på låga kort.

I säng 23.30 I morgon flyttar vi Niklas.

 286 antal visningar totalt,  4 antal visningar idag