Museum ringer och intervjuad av DN

Venus och Jupiter vid 19.20-tiden på kvällen.

På förmiddagen hade jag ett långt samtal med ett museum som vill anordna en ufoutställning och där AFU kommer att spela en stor roll. Museet vill använda sig av lokala uforapporter och en representant för det kommer att besöka arkivet i nästa vecka. Det kan också bli tal om att låna en del föremål från oss men lokalen är inte jättestor så det blir ett begränsat antal som får plats.

Besöket kommer också att innehålla ett besök på Arbetets museum och dess ”UFO Norrköping”-utställning där man hoppas hämta inspiration och idéer.

På tal om utställningen i Norrköping så blev jag intervjuad av DN Kultur under förmiddagen som tänker skriva om just den utställningen. Jag skickade över några bilder också. Artikeln kommer i DN under de närmaste dagarna.

Jag har också varit i kontakt med en reporter på Sydsvenskan som jobbar med en artikel där UFO-Sverige kommer att bli en del.

På vägen till jobbet höll jag efter mejlen i telefonen och när jag kom fram hade jag hunnit hyfsat i kapp.

Under kvällen fick jag telefon från en arrangör i Söderköping som ville ha mig som föredragshållare i juni. Det lät intressant. Vi hade pratat för några veckor sedan men nu hade han bestämt sig så det kommer att bli av.

I dag fick jag beskedet av vännen Kalevi i Finland att den finländske regissören och ET-förespråkaren Juhan af Grann avlidit i en ålder av 78 år. Hans riktiga namn var Heikki Juhani Grann. Flera finländska tidningar skrev om det. Vi är många som minns hans teveserier om ufo och hans stora intresse för det paranormala.

Det blev en ganska intensiv kväll eftersom vi fortfarande är en person kort på skiftet och mycket måste hinnas med. Dessutom fick jag ägna en bra stund åt två olika personalärenden som båda var jobbiga och. inte lätta att lösa. Att vara skyddsombud innebär att man alltid är ”stand by” och i kväll tror jag att jag gjorde skillnad.

På vägen till Pizzeria Lilla Essingen för att äta tagliatelle med Björn stannade jag till på bron och tog en bild på Venus och Jupiter. Nu hade Venus placerat sig ovanför Jupiter på deras gemensamma väg ifrån varandra. Nästa gång de står varandra lika nära som i går blir den 12 augusti 2025 vilket jag skrev en liten artikel om.

Klockan 01 stämplar jag ut för det här skiftet. En aktiv ”ledighet” väntar.

Åkte hem med en av mina kända chaufförer så resan gick snabbt med mycket prat. Hemma hade jag lite digitalt arbete att fixa innan det blev sängen 02.30. Då hade jag tipsats av en läsare att jag var vass i repliken 1995. Och det kanske man kan konstatera i det här avsnittet av Kvällsöppet med Erik Blix. Jag är med en bit in i programmet.

Kvällsöppet 1995.

Loading