Möte på Högkvarteret och DN-jobb

Möte på Högkvarteret.

I dag jobbade Anneli hemma tills det var dags att ta tåget mot Malmö för att i morgon åka till Madonna Di Campiglio med vännerna från Örebro. Själv gav jag mig iväg till Lidingövägen 24 och Högkvarteret för ett möte med en kontakt som jag och UFO-Sverige har där. Jag var där i god tid men upptäckte snart att något var fel då min kontakt inte dök upp.

Medan jag stod och väntade innanför receptionen, med besöksbrickan i ordning, blev jag igenkänd av en filmare som råkade passera. Vi var i kontakt tidigare i vinter eftersom han jobbade på att försöka få till stånd en film om stay behind-rörelsen där jag kunde vara behjälplig. Nu jobbade han på en film för Försvarsmakten så vi stod och pratade en stund innan han blev upphämtad av sin kontakt.

Med hjälp av vakten fick jag till slut tag på en annan anställd på den avdelning som jag skulle besöka och så satte vi oss ned en halvtimme och pratade. Till slut blev det ett bra möte där vi diskuterade ett fall och lite framtida saker.

Alltid bra att få ett ansikte och vi två hade aldrig träffats förut.

Äntligen!

På vägen hem stannade jag till på Myrorna och hittade ett par böcker till AFU. 19 kronor styck är ju inte farligt. Och på tal om böcker kom så äntligen den kickstartade nyutgåvan av ”Kalle och Hobbe” som jag hämtade ut på Skälby livs. Snygg utgåva och givetvis bra läsning. Jag betalade för den för flera år sedan men den har verkligen varit värd att vänta på.

Under dagen har jag också pratat med flera personer i min egenskap av skyddsombud. Och sent på kvällen också med DN:s chefredaktör och tidigare med tidningen säkerhetschef. Jag hoppas att båda fallen jag är inblandad i nu har tagit ett steg i rätt riktning.

Kul att vara med på Kickstarterlistan.

Hemma var det tomt efter Anneli så jag hamnade i soffan ett tag och tittade på ”Top Gund – Maverick” som hon redan sett. Bra film även om allt gick att förutse på förhand.

När jag satt där och tittade kom en stor svart spindel vandrande över golvet. Jag gillar inte spindlar så med hjälp av ett glas gjorde jag processen kort med den. En källarspindel som inte borde ha hittat upp hit vilket fick mig att fundera över om den hade liftat med mig då jag var nere i källaren tidigare i eftermiddags.

Måste erkänna att jag ryser bara vid den tanken.

Under kvällen hjälpte jag också en ufointresserad som ville veta mer om störtningen i Backsjön med tolv sidor som jag plåtade av och mejlade till honom. Han ska försöka få ut mer material från Krigsarkivet och det hoppas jag att han lyckas med eftersom jag inte fick allt den gången för över 20 år sedan jag lade in min begäran.

Kom i säng före 01 i alla fall.

Loading