Föredrag i Norrköping

Föredragsdags i Norrköping. Tack till Thomas Michanek för bilden.

Ägnade större delen av förmiddagen åt att putsa på mitt föredrag och att testa tekniken eftersom det alltid är en utmaning att få allt. att funka när man kommer till en ny lokal. Ny hade jag pratat i den här lokalen på sjätte våningen på Arbetets museum en gång tidigare men eftersom det då var en del trubbel ville jag vara helt säker.

Jag bröt föredragsskrivandet en stund och åkte till posten (Skälby livs) för att hämta två paket. Dels ett med album till en samling jag håller på att ordna och dels en bok från tidigt 1800-tal om en svensk upptäcktsresande som jag tyckte lät intressant.

Sedan blev det lunch och ett långt samtal med en ufoobservatör som jag hoppas träffa i morgon.

Det kanske verkar konstigt att jag lägger ned så mycket tid på varje nytt föredrag men jag vill verkligen att det jag pratar om ska vara anpassat för just den målgrupp som väntar. I det här fallet lagom många uppklarade fall i förhållande till de fall som fortfarande är en gåta. Och där lade jag till två fall som jag just nu jobbar med för UFO-Aktuellt, alltså observationer som ingen i salongen hört talas om förut.

Innan jag åkte hängde jag tvätten och fixade undan disken. Men sedan blev det färd mot Nyköping där jag hämtade upp Carl-Anton Mattsson och Roger Ersson som ville åka med.

Framme på museet gick jag och pratade med tjejen som stod i kassan och hörde hur det hade gått med bokförsäljningen och det var positivt. Alla exemplaren av min bok ”UFO – spökraketer, ljusglober och utomjordingar” var slut och min bok om AFU hade också sålt bra.

Här kan ni se en trailer om utställningen.

Sedan tog vi hissen upp till femte våningen där Thomas Michanek och Tobias Lindgren väntade. De var i fullt samspråk med en grupp besökare. Jag hann bara stanna en stund innan jag gick upp en våning för att träffa Mårten Mellberg på museet och tillsammans testade vi tekniken som visade sig trilskas även den här gången. Men efter tjugo minuter med lite omstarter av projektorn och byten av sladdar så rullade allt men då var klockan så mycket att jag stannade kvar där uppe.

Det gjorde att jag hann prata med rätt många som kom för att lyssna på mitt föredrag och när vi väl skulle börja på slaget 18 satt ett fyrtiotal intresserade i salen.

Mitt tema var alltså hur UFO-Sverige arbetar med att undersöka uforapporter så mycket av det jag tog upp handlade om fall som vi lyckats förklara trots att de på förhand verkar väldigt svåra att hitta en förklaring på. Men jag avslutade med ett antal gåtfulla händelser.

Totalt pratade jag i 90 minuter och alla utom två, som hade en tid att passa, satt kvar till slutet och sedan jag tackat för mig stannade fjorton personer kvar och ville fråga sådant som de inte hunnit fråga under frågestunden.

Då salen måste stängas gick vi ut i foajén där vi fortsatte prata och intresset var verkligen stort. Sådana eftersittningar, även om vi stod, är verkligen positivt. Jag delade ut visitkort till de som så ville ha och efter trettio minuters prat sa jag tack och hej och så gav vi oss iväg till garaget. Jag tror att UFO-Sverige kan vara nöjt med dagens insats.

Efter att ha lämnat Thomas och Tobias körde jag hem Roger och Carl-Anton som båda hade med lite saker till mig. Roger en del klipp om Tintin och Zappa samt lite rymdorienterat och Carl-Anton frimärken och en del annat spännande.

På vägen norrut pratade jag med Ingvar Damm och tackade honom för det han skickat mig och AFU i går, inte minst alla fina diabilder som han själv tagit. Och så ringd ejag en arbetskamrat som har det lite tungt just nu. Vi pratade en bra stund och det lät ändå som att det var lite bättre nu.

När jag kom hem, efter att ha stoppat för att tanka vid Brommaplan som jag brukar, höll Anneli på att gå och lägga sig medan jag hade en del att ta hand om. Bland annat ett positivt mejl från Bufora när det gällde vårt gemensamma skanningsprojekt med Enigma Labs.

Strax efter 23 ringde en vän som jag inte ofta talar med men som har haft det lite svårt. Nu satt han på en krog i Norrköping och mådde inte så bra. Vi pratade i 45 minuter och till slut fick jag honom att förstå att han måste söka hjälp på Vrinneviesjukhsuet som han först varit helt avvisande att åka till. Det kändes bra för han mådde verkligen dåligt och pratade på om saker som inte lät okej. Jag hoppas verkligen att han fick den hjälp han behövde där.

Sedan kunde jag fortsätta med mitt och framåt 01 var jag klar med allt jag var tvungen att fixa. Men mycket mer återstår som jag får ta tag i till helgen.

I mejlboxen fanns också Johan Gustavssons ”Rapportcentralen Noterar” till nästa nummer av UFO-Aktuellt. Bra att den kom! I säng 01.15.

Och Loreenklippet har nu nästan 16 900 visningar.

Loading