Märklig observation och Oumuamuateori

Så här var färgen på föremålet.

I dag har jag tillbringat fem timmar tillsammans med en observatör utanför Stockholm. Mannen och jag har försökt träffas vid en rad tillfällen sedan i somras men det har alltid kommit något emellan, allt från att vi båda vid olika tillfällen drabbats av corona till snöstorm. Jag tror att det var åttonde försöket som nu äntligen lyckades!

UFO-Sverige har känt till observationen sedan några dagar efter det att händelsen inträffade vilket var den 15 juli klockan 02.36 enligt mannen själv. Han kontaktade vår rapportcentral och från detta första samtal finns en bandad intervju.

I korthet fick han och hans bror syn på ett stort, blodapelsinrött klot som oväntat dök upp utanför fönstret på deras hus där de satt och jobbade på andra våningen. Klotets färg kan ni se här ovan på en bild som mannen hittat på nätet och som han tyckte stämde bra med det de såg. Men det var en stor skillnad: det de båda bröderna såg hade knivskarpa kanter och var på inget sätt suddigt eller diffust och in mitten av objektet fanns ett kolsvart område som var väldigt speciellt.

När jag besökte mannen i dag kunde han visa hur allt hade gått till och det råder ingen tvekan om att klotet rörde sig mellan huset och träd och finns tio meter bort. Det var alltså nära huset och så stort att han inte hade kunnat skymma det ens med två handflator utsträckta framför sig.

Med bestämd fart rörde sig klotet runt halva huset, efter att uppenbarligen ha kommit ned från skyn med stor hastighet, för att till slut försvinna rakt upp med en enorm hastighet när det kommit fram till en plats kanske trettio meter från det punkt där de båda hade upptäckt det.

I en fas av observationen blev mannen som fastfrusen och allt omkring honom förändrades, ljuden försvann och de apparater som de båda hade haft igång slutade att fungera. Först när klotet åter flög iväg startade de elektriska apparaterna igen.

Mannen blev fysiskt påverkad av detta och en del annat hände också men detta kommer jag att gå in på lite längre fram när jag talat me hans bror.

Det rör sig alltså om en närobservation av något som av allt att döma påverkade männen fysiskt och även psykiskt. Dessutom finns det bilder som ska belägga händelsen och som jag ska få tillgång till.

Då här långt är jag imponerad av mannen och finner inget skäl att misstro hans beskrivning. Men jag är väldigt nyfiken på vad hans bror kommer att berätta och vad bilderna kan visa.

När jag kom hem fick jag telefon från en journalist på Aller Media som ville ha hjälp med lite uppgifter om var i Sverige man säkrast kunde se ufofenomen eftersom hon skulle göra en karta med sådana utpekade. Jag förklarade att det inte finns några sådana så vi kom överens om att jag istället skulle ta fram fem, sex bra fall som ännu inte fått sin förklaring så jag ägnade 45 minuter åt att skriva ihop sex sådana sammanfattningar plus att ta fram bilder till alla.

Fick också mess från en kvinna som håller i en podd som hon ville ha med mig i och vi bestämde att den intervju ska göras på söndag.

Under kvällen hade jag kontakt med den observatör i USA som jag skrev om i bloggen härom dagen och nu diskuterar vi hur UFO-Sverige ska kunna hjälpa henne med en analys av de föremål som hon hittade i samband med sin observation. Fick några filmklipp av föremålen skickade till mig.

Kom också överens med en av MUFON:s utredare att ta ett Zoomsamtal i morgon. Vi kommer att diskutera ett eventuellt gemensamt projekt.

Anneli hade fixat lyxmiddag när jag kom hem i dag, moules frites. Inte dumt alls. Efteråt jobbade jag en stund med UFO-Aktuellt och sedan tittade vi på ”Shetland” tillsammans och så återvände jag till datorn igen medan Anneli hoppade i säng. Ungefär som vanligt med andra ord.

ESO/M. Kornmesser.

Under kvällen fick jag en länk till en pressrelease rörande Oumuamua där en grupp forskare nu menar att detta märkliga objekt var en helt vanlig omet och inte, som professor Avi Loeb hävdat, ett tänkbart interstellärt rymdskepp. Avi Loeb pekar i en intervju i New York Times dock på vad han ser som problem i studien och menar att den inte löser frågetecknen kring Oumuamua.

Och så har en uppskjutning av en sondraket från Esrange väckt en del uppmärksamhet genom sina vackra utsläpp på vägen upp mot skyn. Både i Sverige och i Finland. Som en person skriver på Facebook:

”Norrskensforskare vid IRF i Kiruna får hjälp av SSC Esrange med att skjuta upp en sondraket från rymdbasen Esrange och kampanjen pågår mellan den 12 och 22 mars 2023. Experimentet kommer att skapa ovanliga och vackra ljusfenomen.”

Tittade in på min Youtubekanal också och nu har Loreenklippet passerat 17 400 visningar.

I säng 01.30 efter att ha jobbat vidare med UFO-Aktuellt.

Lp köpt på Tradera som kom i dag. Jag försöker skaffa lite udda saker till AFU.

Loading