Dagsarkiv: 15 april 2007

Vändning och Venus

Bild
Bilden här ovan föreställer återigen Venus som bara blir starkare och starkare på natthimlen. Till höger kan ni se Plejaderna och längst till vänster den något rödlätta jättestjärnan Betelgeuse i Orion (som är på väg att gömma sig för sommaren). Mitt i bilden passerar samtidigt ett passagerarflygplan på väg över Sverige mot Asien.

Bilden här nedan föreställer några av de glada Belegrabbarna i Markus 94-lag. Och det är inte utan att vi alla var lite chockade. Laget låg under med 4-1 mot Ängby i sunkiga Lilla Vällingbyhallen då Ängby tog time out efter 15.36. Då var det alltså fyra och en halv minut kvar att spela. Ingen trodde att matchen kunde sluta i annat än förlust för Bele.

Men si det kunde den.
15.45 2-4 Leo Wahlström
16.17 3-4 Patrik Norman
17.00 4-4 Jocke Persson
17.40 5-4 Johan Modin

På två minuter hade Bele hämtat upp och vänt matchen till vinst. Det är inte slut förrän det är slut.

Lilla Vällingbyhallen gör mig alltid sur eftersom den som har monterat belysningen måste vara behäftad med en allvarlig omdömesstörning. Alla lamporna sitter ute i kanten medan hela mittsektionen, från mål till mål, är mörk som en grotta.Detta ger inte bara ett trist intryck utan gör det svårt att fotografera. Allt som händer framför mål utspelas i en kolsäck.

Nåväl. Dagen ägnades också åt att plantera en krusbärsbuske som vi fått av Annelis syster Lena. Den gamla blev påkörd lite för ofta när vi klippte gräsmattan så till slut gick det mesta av den och dog. Sedan satt vi och jäste på altanen en stund. Enormt väder! Humlorna surrade förbi och en som hade lite svårt med ena vingen nödlandade på altanen en stund.

Kvällen ägnades åt biobesök. Jag och Niklas gick på ”Beck – Den svaga länken” medan Anneli och Markus gick på ”Epic Movie”. För nu är påsklovet slut och i morgon börjar skolan igen. Och jag går på ett fyradagarspass.

Glada Belepojkar.
Bild

Albin skjuter just över.
Bild

Orre, som normalt är lagets förstamålvakt spelade ute för första gången på länge.
Bild

Leo skjuter och Ängbyspelaren ser ut att vricka hela foten. Men det gick bra.
Bild

Denniz styr in Johans skott och ställer både målvakten och protokollföraren (och nästan mig också…) där Johan noteras för målet.