månadsarkiv: mars 2024

Bilen packad och fascinerande podd

Klar för resa till Tidan.

Det var tretton år sedan jag läste Annie Jacobsens fantastiskt intressanta bok ”Area 51” och jag som alla andra kunde inte låta bli att känna stor tveksamhet om en uppgift i boken som inte hade direkt med det mytomspunna området i Nevadaöknen att göra. Det stycket handlade om Roswell och där citerade Jacobsen en anonym uppgiftslämnare som berättade att det inte rört sig om en krasch av ett utomjordiskt rymdskepp utan ett försök av Sovjets diktator Josef Stalin att skapa masshysteri i USA.

Detta skulle ha skett genom att skicka in en farkost med deformerade människor i USA och sedan låta den krascha. Nu avslöjar Jacobsen i en lång intervju med Lex Fridman att källan var Alfred O’Donnell, mannen bakom 186 kärnvapenprov med USA:s högsta säkerhetsklassning. En av medlemmarna av Manhattanprojektet som gav USA bomberna som sattes in mot Hiroshima och Nagasaki. En man med ansvar för att spränga kärnvapen.

Lyssna gärna, 2,28 in i intervjun. Om detta är sant förändras hela spelplanen.

Om Roswell visar sig ha en så märklig och svårbegriplig förklaring, då inser man att mycket annat som händer under beteckningen ”ufo” också kan ha det. Detta finns det all anledning att återkomma till.

Själv har jag gjort lite enklare saker i dag. Fortsatt att föra över material från telefonen och fortsatt att ordna mina digitala filer. Och jag och Anneli har packat bilen full med böcker eftersom vi ska köra Mariestad tur och retur i morgon för att hälsa på Raili – och för att göra ett besök på Böckernas hus i Tidan.

Men jag har också intervjuat en man i Spanien som jag fick tips på genom Felix och som hade fabricerat en ufobild i ett av Spaniens mest spännande ufofall. Själva händelsen är fortfarande gåtfull men bilden får nu sin förklaring och den kommer jag att återkomma till i UFO-Aktuellt.

På DN-besök.

Grabbarna gav sig hem igen i dag. Niklas efter att ha lånat vår bil för att köra till Sundbyberg på morgonen för att sjunga i kyrkan. Markus tog sin bil och gav sig hem till sitt. Niklas körde vi hem eftersom jag skulle upp på DN en sväng och sedan var det dags för mig och Anneli att handla på Coop på vägen hem.

Podd med Tobias.

Under eftermiddagen spelade jag in en podd tillsammans med Tobias, som kommer att läggas ut på ”UFO-Sverige” som vår podd heter. Den handlar om min nya bok och ni kan lyssna på den här.

I dag publicerade DN ännu en krönika av mig som ni kan läsa här. Om ni har inloggning ska sägas.

Sist i kväll, efter att jag och Anneli ätit sen middag framför ”Mästarnas mästare” var jag med i Howard Hughes direktsända podd The Unexplained show på brittiska TalkRadio. Jag har varit med där två gånger förut och nu pratade vi kort om några svenska fall, AFU, föremål som störtar i sjöar och en del om det som (inte) händer i USA just nu. För när jag frågade Chris Mellon om detta för några dagar sedan fick jag just det svaret.

Sedan var klockan 23.30 och det var dags för sängen.

Loading