Den här gången kom vi i god tid till färjan vilket kändes skönt. Men så var vi uppe redan 04.45 efter en kort natt hos Raili i Ekby. Resan ned mot Göteborg gick som på räls och inte en kö i sikte vare sig i Alingsås eller vid infarten till Göteborg. När vi plockade upp Anders Persson på Hisingen var klockan bara 07 så vi var framme vid färjan drygt en timma före avgång.
Och nu sitter vi här efter en ordentlig brunsch. Brunschen på Stena Danica är riktigt fin och väl värd att se fram emot. Äggröran var krämig och god och senapssillen perfekt. Pannkakor, bacon, korv och en massa annat med mjukglass till efterrätt. Medan vi petade i oss allt det goda kunde vi spana på utsikten när Göteborgs hamn passerade revy. Älvsborgs fästning, där Annelis bror Thomas och hans Kristina gifte sig en gång, försvann bakom oss för en stund sedan.
Nu väntar vi på att komma fram till Frederikshavn och under tiden har jag svarat på lite mejl.
Färjeturen blev lugn och fin och brunschen precis så bra som den brukade. Framme i Frederikshavn åkte vi till Superbrugsen for att handla lite att dricka och äta som kunde vara bra att ha med på nästa betydligt längre färjetur över Nordsjön.
På vägen ned genom Danmark passerade vi en olycka med jatteköer åt andra hållet i närheten av Kolding vilket gjorde att jag missade en avfart, så med gpsens hjälp tog vi en liten omväg innan vi åter var tillbaka på huvudvägen mot Esbjerg. Tack vare den omvägen passerade vi en stor fabrik för vindkraftverk, en fabrik vi länge hade misstänkt borde ligga där eftersom vi alltid möter transporter med jättelika propellerblad och andra delar på vägen ned till Esbjerg. Kul att äntligen se den!
Framme i Esbjerg slank vi in på Rema 1000 och köpte lite chips och när vi kom ut därifran syntes ett enormt kolsvart moln stiga upp mot himlen. Nyfikna som vi var åkte vi dit och fick se hur ett höghus brann för fullt. Hela övervåningen var i full låga. Vi stannade och tittade på eländet en stund innan det var dags att checka in på färjan. Ni kan se oss på bilden här ovan lämnande hamnen i Esbjerg.
Överfarten mot England blev hur lugn som helst, havet var som ett salsgolv. Kvällens klo var som sig bör middagen, en trerätters med fantastiskt kött (tenderloin) i vanlig ordning. Medan vi satt där gick solen ned som ett eldrött klot över Nordsjön.
De tre timmarna vid matbordet agnade vi att att planera för en eventuell resa till Peru nästa år. En resa som det gäller att börja spara till redan nu om jag ska ha med hela familjen. Men kul vore det! Vi får väl se hur det blir.
Det blev tidig sänggång eftersom dagen varit lång och redan vid midnatt låg vi alla fyra och försökte sova. Vilket inte var så svårt.
Brandkåren lyckades ganska bra med att bekämpa branden.