Västerås och Jönköping

jkping1403rt
I dag har jag varit i Västerås och sedan i Jönköping för att hålla föredrag. Båda inför slutna sällskap. På bilden ovan ser ni mig framför några av de närmare 20 Round Table-medlemmar i RT17 som jag pratade inför i Jönköping men fotografen siktade lite illa så de flesta syns inte alls.
Men dagen började med att jag packade bilen och körde till Västerås i det fina vädret. Där hade jag stämt träffa med Håkan Ekstrand på McD:s parkering. Eftersom jag var lite tidig satte jag mig och ringde och bokade in några intervjuer med folk som jag vill filma för DN.se-serien som jag arbetar med just nu.

På slaget 10.30 dök så Håkan upp och vi körde ut till den gula villan i Hässlö där F1:s kamratförening håller hus. Här samlades efterhand 45 äldre herrar och några damer i samma ålder för att lyssna på mitt föredrag om svenska försvaret och ufofrågan med en rad exempel där piloter sett ufo i luften. Mest svenskt och en del utländskt.

Jag pratade på i 90 minuter och tog frågor längs vägens gång och sedan bjöds jag på ärtsoppa och hård macka medan Håkan var tvungen att åka tillbaka till jobbet. Nu blev det inte så mycket ätet eftersom någon trodde att jag var klar då jag blev stående och pratade med en man med sina rötter i Mariestad och helt sonika förpassade min halvätna ärtsoppa till disken. Många kom fram och ville prata efteråt och några köpte böcker. Föreningen har en fantastisk fin samling modellflygplan och ett bra bibliotek och en av dem som jag pratade längst med var intresserade av hur vi arbetade med digitaliseringen av vårt material.

Till slut var jag tvungen att säga tack och hej för att fortsätta mot Jönköping och Round Table-gänget. Ett antal grabbar i högst 40-årsåldern. Sådana är reglerna. Vi satt och pratade en stund medan vi inväntade att alla skulle komma. RT-gänget drack öl och jag sippade på en mineralvatten. Sådana är förutsättningarna när man kör långt för att prata. Till slut var det ett tjugotal personer i den fina lokalen och vid 18.30-drog jag igång mitt föredrag.

Egentligen skulle vi ha gjort ett uppehåll för mat – libanesisk take-away – vid 19.30 men ingen ville sluta lyssna och själv pratade jag på fram till 20.30 och sedan blev det frågor. Så någon mat blev det inte förrän framåt 21. Då var jag rätt utsvulten.

Försökte ändå äta snabbt för att komma mig iväg hem, det är ju en bit att köra. Så 21.15 lämnade jag Jönköping och siktade mot Stockholm. Satt och ringde en del, som jag brukar på långa körningar, och var framme hemma klockan 00.45.

Nu är klockan 01 på natten och jag har kommit hem från den lilla 800-kilometersturnén. Så nu väntar sängen och kort natt. I morgon ska jag till Engsö slott för att filma på förmiddagen och sedan till Enköping.

En sak till ska sägas. Jag hade lagt ett antal tjocka kartongplattor i sätet för att se om det kunde vara bra för min onda rygg. Pappa hade en planka där för att klara sin, det mindes jag. Och visst! Det var en perfekt medicin. För inte bara hindrade de ryggen för att göra ont, den botade den banne mig också. För första gången på fyra månader har jag faktiskt inte ont i ryggen.

Här håller jag på att bli presenterade för kamratföreningen gamla F1:are i Västerås.
vasterasf11403
Och här är jag i föredragstagen.
cspratarf1vasteras

Loading