Internationella ufodagen

140702studio1
I dag är det internationella ufodagen vilket alltid innebär en del massmedial uppmärksamhet. Sedan tidigare hade jag bokats in för intervju 08.30 av Radio Kristianstad men nu startade dagen med att Radio Jämtland ringde och väckte mig 07.30 och undrade om jag inte kunde vara med också där 45 minuter senare. Det gick ju bra.

Internationella ufodagen är inget som jag själv bryr mig det minsta om. Ett nätjippo utan någon förankring i verkligheten. Skulle jag ha valt en dag så hade det blivit den 24 juni (1947) då Kenneth Arnold gjorde den observation som skulle mynta begreppet flygande tefat. Och faktum är att det är den dagen som tidigare har uppmärksammats genom åren.

Nu fick jag prata sju–åtta minuter i Jämtlandsradion och det blev ett bra inslag som till en stor del handlade om vad UFO-Sverige gjorde i Östersund den 17 maj då vi hade vår riksstämma där. Jag berättade om en observation som jag fick rapporterad till mig då – från 1953 – och även om hur jag besökt Frösön tillsammans med ett Storsjöodjursvittne.

Tio minuter senare var det dags för Radio Kristianstad där fokus låg mera på ufo som begrepp, på Area 51 och lite annat. Jag nämnde ett fall från Everöd, utanför Kristianstad, och UFO-Sveriges undersökningar i området för några år sedan.

Efter 10 ringde Studio 1 och ville ha med mig för en intervju om ufodagen. Det blir vid 17.30-tiden, preliminärt och då får det bli snabbtaxi fram och till baka mellan DN och Radiohuset eftersom jag jobbar då. Exakt tid ska jag få under dagen.

I dag är det vanlig arbetsdag igen men eftersom jag kom upp tidigt hann jag med lite annat också. Bland annat att skriva en blogg för DN.se. Vad den handlade om? Världsufodagen… Ni kan läsa den här. Så här såg det förresten ut när jag intervjuades av TV4 2012 i samma ämne.

I dag har också Expressen nappat på dagen och gjort en utmärkt intervju med UFO-Sveriges ordförande Anders Berglund. Själv var jag intervjuad i Metro där reportern jämför ufointresserade med ”troende” och menar att ”firandet” görs på olika dagar beroende på vilken trosinriktning man har. Jösses. Jag gjorde något som jag sällan gör – skrev ett mejl till honom och klagade.

Klockan 17.40 satt jag framför mikrofonen i P1:s studio i Radiohuset för att prata ufo. Kroken var ufodagen men ämnet var UFO-Sveriges undersökning i Nammajaure. Visste att jag hade fyra minuter på mig men programledaren Eva Brännman tyckte att ämnet lät så intressant att hon ”stal” 20 sekunder från Ukraina-inslaget före. Det tackar jag för! Ni kan se oss i studion här ovan och lyssna till intervjun här.

Dessutom fick Tobias Lindgren vara med i Radio Östergötland.

Efter programmet satt vi och pratade en stund om vårt projekt i Norrland men sedan var det bara att dra ned till taxin för att snabbt åka till DN med ett stopp vid korvkiosken för att inhandla en hel special som jag sedan åt framför datorn.

Kanske har ni sett att det kommit nyheter om snömannen. En analys av några hårstrån ska ha visat att yetin kan existera och det i form av utdöd art av isbjörn. Läs gärna artikeln på Daily Mail.

Kvällen på jobbet blev hyfsat lugn.

Loading