Filmning och radio

pratbild800ny1407
I dag satte jag upp kameran nere i biblioteket och spelade in en fyra minuter lång presentation och uppmaning att skänka pengar till Nammajaureprojektet. Jag gjorde den på engelska för att den ska nå ut till en internationell publik. Ni kan se en stillbild från platsen där jag filmade här ovan.

Det är viktigt att UFO-Sverige får in pengar till sökandet efter spökraketen i Norrbotten. Varje litet bidra är bra. Eftersom föreningen inte har någon större budget för satsningar som dessa så bygger expeditionen till stor del på frivilliga bidrag.

I förmiddags fick jag också telefon från Radio Norrbotten som sedan intervjuade mig på band strax efter 13 för att sedan sända inslaget senare i dag. Det kom givetvis att handla om vår expedition.

På väg till jobbet upptäckte jag att jag hade glömt mina läsglasögon hemma. Så det var bara att gå av bussen och ta en annan tillbaka. De låg där jag misstänkte, på byrån i hallen. När jag väl kom tilljobbet var jag 40 minuter försenad vilket inte var så farligt med tanke på att jag dessutom stått vid en hållplats där bussen verkade ha dragits in för sommaren i tio minuter innan jag upptäckte det.

Just nu läser jag seriealbumen ”Linda och Valentin” i en inbunden utgåva med flera album i varje del. Det rör sig om science fiction där tidsresor är det bärande temat. Har hunnit med det första albumet ”De onda drömmarna” och är nästan klar med det andra ”Det stigande vattnets stad”. Bakom serien ligger Jean-Claude Mézières och Pierre Christin som gjorde serien mellan 1967 och 2013. Den är ganska charmig och häfte två är bättre än ettan så jag antar att det kan bli ännu bättre lite längre fram i serien.

På jobbet låg fokus på Almedalen där Fredrik Reinfeldt höll sitt tal i dag. Jag direktrefererade det precis som jag gjort med övriga. Men det dök också upp en astronomiskt nyhet under kvällen. Nämligen att den planet som av många ansetts som beviset för att det finns massor av jordlika planeter där liv kan uppstå, Gliese 581g, aldrig har funnits utan var en synvilla! Läs gärna det jag skriver om upptäckten – eller icke-upptäckten – här.

Forskning är ju färskvara vilket den här ”upptäckten” visar.

I kväll är det sista arbetsdagen och i morgon börjar semestern. Vilket jag och Erik firade med att gå till Rosa Drömmar och äta. jag tog en utmärkt Biff Rydberg (även om köttet inte var toppen) som satt utmärkt.

Det känns lite konstigt att semestern är här nu. Bara att hoppas att vädret slår till och blir bra också.

Loading