Radio och badminton

studiebesok800xx
Gick upp i hyfsad tid för att hinna göra klart några sidor till nästa UFO-Aktuellt så att Stefan skulle bli nöjd. För klockan 11 var det dags att mötas på badmintonplanen igen, och då gäller det att inte komma dit tomhänt. Vilket jag inte gjorde.

Men helt klart måste jag lägga på ett kol när jag kommer tillbaka från Belgien på måndag.

Badmintonmatchen bjöd på en blandat kompott. Några riktigt kul bollar som fick oss att springa som skållade råttor och sådde sedvanliga djupdykningarna där vi båda bjöd på gamla försyndelser i repris. Mina servar gick till exempel inte särskilt bra. Fick stryk med 13-15 i första, vilket var trist, men repade mod och vann matchen efter 15-11 och 15-10 i de två följande.

På väg ut till omklädningsrummet ringde Radio Blekinge och jag bad dem ringa lite senare. På vägen hem hörde de av sig igen, då var klockan 12.30, och då fick jag klart för mig att de ville ha mig i direktsändning före klockan 13.

Temat var konspirationsteorier och jag skulle prata ufo, helst också med något lokalt fall. När jag kom hem plockade jag upp ett par fall från Mienprojektet 2007 och när reportern sedan ringde så berättade jag om dessa och lite annat i fem minuter.

Niklas och Markus fixade mat under tiden och sedan åt vi tillsammans framför teven.

När jag väl kom till jobbet, efter att ha pratat med Håkan E en god stund på vägen in, var det dags att dra igång ett två timmar långt studiebesök som jag lovat hålla i.

Under kvällen fick jag två mejl med länken till en artikel i Corren i Linköping. Och det var inte utan att jag hajade till när jag läste var den uforapport som artikeln handlade om kom ifrån – nämligen Pinnarp. Alltså samma plats där jag och 31 andra möttes för årets fältundersökarkurs den gångna helgen. Ett tag var jag orolig för att det var de ufoballonger vi skickade upp som hade ställt till det men när jag läste artikeln lite noggrannare visad det sig att den här observationen hade inträffat i somras.

Rapporten var mycket intressant och jag kontaktade omedelbart rapportcentralens Johan Gustavsson och Tobias Lindgren men när Johan ringde Corren så hade journalisten slutat för dagen och damen som hade gjort observationen var anonym. Johan fortsätter att försöka komma i kontakt med båda i morgon.

Mycket att göra i kväll men jag och Staffan tog en matbit (Hoisianka) på Lilla Asen i alla fall.

Skrev om två asteroidbitar som för 470 miljoner år sedan träffade Sverige och skapade två sjöar i Jämtland plus en hel del om händelserna i Ottawa i går, efterskörd i dag. Och en del annat som ebola.

I morgon åker jag och Anneli till Belgien.

Loading