Till Tidan, Sven och Raili

image
I morse tog jag den fullpackade (av böcker) bilen och körde hyfsat långsamt mot Tidan och Böckernas hus i det tilltagande regnet. Efter hamburgerstopp i Örebro så kom jag fram till Peter i Tidan som hade bullat upp med köttbullmackor från konditoriet tvärs över gatan. Ni kan förresten se Peter vifta med min senaste bok här ovan.

Jag lämnade ett trettiotal kassar för försäljning och kikade runt för att se om jag kunde hitta något kul till mig och AFU bland antikvariatets enorma utbud.

Vi hade ett par trevliga timmar innan jag gav mig iväg till Falköping för att träffa Sven Andersson, som ni kan se här nedan, i hans lägenhet fyra våningar upp. Alltid lika prydligt iklädd slips. Sven lever för sina böcker och vi har alltid massor att prata om. Vi brukar byta lite böcker och jag gav Sven en fin illustrerad bok och fick några stora inbundna amerikanska utgåvor av Blixt Gordon istället.

När jag gav mig iväg till Mariestad och Raili där jag ska bo i natt hade det slutat regna. Och väl framme hjälptes vi åt med att laga kvällsmat som blev var sin entrecote med potatis. Men mest har vi suttit och pratat.

För säkerhets skull hade jag med mig en brittisk öl som jag köpte i England i september. Det blev en utmärkt kombination.

Efter några timmars prat i storarummet gick vi båda och lade oss. Jag med Anders Leopolds Jürgensonbok som jag nästan hann läsa ut innan jag släckte efter midnatt.

Sven Andersson bland sina älskade böcker.
sven141124andersson

Loading