Besök på vägen hem

annelihotellet141123
Efter en riktigt bra frukost med gravad lax, pannkakor, bacon, perfekt löskokt ägg och en himla massa annat fint så checkade jag och Anneli ut från Söderköpings Brunn. Att frukosten var god kan ni se på Anneli här ovan och givetvis ligger numera mobilen och annat uppkopplat intill på bordet. Men också en pappers-DN!

Och det var faktiskt nästan så att vi skymtade solen på vägen till Hageby Centrum i Norrköping där vi smet in på Ica Kvantum och köpte ett par amaryllis som vi behövde längs vägens gång i dag. Men det skulle bli ytterligare ett stopp på Ikea i Linköping eftersom jag och Anneli länge pratat om att köpa nya tallrikar. De gamla har blivit ordentligt slitna och ser inte vidare aptitliga ut. Så vi plockade ihop 20 vita porslinstallrikar som kommer att bli hur bra som helst.

Slog en signal till vännen Kaj Hahne och grattade på 69-årsdagen.

Sedan körde vi till Mjölby där Rickard Andersson, hans Victoria och barnen Emma och Linnea tog emot – och katten Tubby. Med lunch dessutom. Rickard som är kock hade fixat en smarrig gratäng och en fin stek som vi lät oss väl smaka.

Det var på tiden att vi kom hit för att se hur familjen har det. Rickard är ju engagerad inom UFO-Sverige och vår evenemangsansvarige, något han sköter med den äran.

Efter några timmar där med lite prat och lek med barnen åkte vi tillbaka mot öster och upp mot Nyköping där Carl-Anton och Britt-Marie väntade med vörtbröd och skinka plus julmust (och kaffe till vissa andra) och en stunds paus. Det blev en hel del prat även där i Carl-Antons och Britt-Maries nya lägenhet som ligger rakt över korridoren från den gamla. Lite mindre blev det (vilket var meningen) men minst lika bra som den förra.

Carl-Anton visade mig en nål från ett fotbolls-VM, ni kan se den nedan. Men från vilket? Något som vet? Borde ju vara Sverige 1958 eftersom det står VM och vi bara haft VM en gång, om nu inte något annat land råkar ha samma förkortning. (Svaret kom via Facebook – det är VM i Sverige 1958. Tack till Thomas Michanek för snabbt svar!)

Sedan började dagen att ta slut och vi avslutade vår lilla 550-kilometerstripp den här helgen med att parkera hemma vid 19-tiden. Pojkarna hade haft det bra utan oss (givetvis) och nu skulle de iväg och spela innebandy och var glada över att bilen var tillbaka.

Anneli fixade gröt som vi åt framåt 21.30-tiden då hungern kommit tillbaka och jag betalade några Traderavinster och läste till sidan 188 i Jürgensonboken. Grabbarna kom hem med var sin påse från Max så de hoppade gröten men åt gärna av efterrättsmelonen.

Eftersom jag ska till Mariestad i morgon packade jag och grabbarna bilen full med böcker som ska till Tidan.

Linnéa (i viloläge) och Emma tog emot oss i Mjölby.
smaflickorna141123b
Småprat hemma hos Carl-Anton och Britt-Marie.
cambritt141123marie
En VM-nål från ett fotbolls-VM. Men vilket?
vm141123fotboll

Loading