Badminton igen och ufojobb

pollenkungenomslag
Efter några veckors uppehåll på grund av att jag och Stefan varit förkylda om lott så var det äntligen dags för en timmes spel i Spånga i dag. Trots att mina pupiller fortfarande inte gått tillbaka till normalt så såg jag fram emot att rusa runt lite efter den lilla bolluslingen. Och det gick bättre än förväntat. Lyckades faktiskt vinna första set med hela 15–6 efter en större krasch från Stefan som ledde med 5–4 ett tag. I andra var han sig mera lik men också det gick min väg och jag tog hem det med 15–13 – och därmed matchen. Sista set fick jag stryk ordentligt, 6–15.

Skönt som sagt att vara på banan igen och nu leder Stefan med 5–4 i matcher vilket är ungefär som det brukar kunna vara. När det inte är jag som leder med en match eller så.

På förmiddagen slog jag en signal till dottern till en man i Ängelholm. Mannen och jag hade kontakt 1997 då han lånade ut en fin samling med tidningsklipp om ufo till mig. Jag kopierade samlingen och skickade tillbaka den eftersom han ville det. Nu såg jag honom inte längre på Hitta eller Eniro så jag ringde dottern och det visade sig att hennes pappa, Arne, gått bort 2011.

Som tur var hade hon alla hans saker kvar på en vind. Och hon var villig att donera klippen, som sträckte sig från 1959 till 1991, till mig och AFU. Dessutom skulle hon titta efter mera material i form av böcker och annat.

Försökte också få tag på ytterligare en person som jag misstänker även han har gått bort. Men hans släktingar svarar inte tyvärr, Jag får fortsätta i morgon.

Slog också en signal till Jörgen Peterzén, tidigare förlagsredaktör och författare till en bok om magi. Vi träffades hemma hos Jörgen för några år sedan. Allt var bra och han ägnade en hel del tid åt att läsa böcker som han länge längtat efter att läsa. Lät ju hur bra som helst!

Har fortsatt jobba med UFO-Aktuellt och i dag fick jag den sista texten som jag inte själv måste producera, nämligen Göran Norléns Press-Spegeln. Pratade också med Daniel Ingsten, filmaren som gett sig på att göra filmer om Gösta Carlsson. Nu är den första filmen helt klar och en dvd är på väg att tryckas upp. Vi kom överens om att UFO-Sverige kommer att hjälpa honom med att sälja den. Annons redan i nästa nummer.

Jag och flera i UFO-Sverige har hjälpt honom med en hel del material, bland annat rörliga bilder och stillbilder. Själv är jag också intervjuad i filmen. Ni kan se omslaget till dvd-filmen här ovan. Men observera att den inte går att köpa ännu!

Under kvällen har Stefan fått ytterligare fem sidor till nästa UFO-Aktuellt att läsa korrektur på. Jag hoppas att han får de allra sista i morgon. Längst tid tog ett uppslag om ”Ghost Rockets” att få ihop eftersom jag gick igenom några hundra bilder från åren 2010 till 2015 innan jag var nöjd.

Lagade kvällsmat och familjen och fixade lite med tvätten innan jag och Anneli tittade på den tredje delen av ”Under kupolen”. Sedan läste jag en stund i ”Vid tidens ände” (har hunnit till sidan 190) innan det var dags att knoppa in.

Loading