Ringar på himlen och skrivjobb

19960800rundaringar
På förmiddagen publicerade Norrländska Socialdemokraten en bild av en ring på himlen och undrade om läsarna kunde säga vad det röde sig om. För mig stod det klart att det var ett Gripenplan som lekt lite och jag bad Johan på rapportcentralen att ringa och kolla med F21. Och så var det. Flottiljen hade snurrat runt i området med några plan vid niotiden och ett av dem hade gjort den fina cirkeln.

Som ni kan se av bilden här ovan är det långt ifrån första gången något sådant händer. Fotot jag publicerar är taget av Expressens dåvarande medarbetare Börje Lundberg från Södermanland i augusti 1996. Och jag har flera liknande bilder i mitt arkiv. Piloter vill ju också ha lite kul ibland.

NSD valde dock att strunta i att UFO-Sverige gjort den koll som redaktionen självt borde ha gjort. När Johan ringde och berättade att han kollat med F21 berättade journalisten på NSD att de själva inte hade gjort det. Varför, det kan man ju undra. Men någon timma senare så lade de ut en annan artikel där de fick det att framstå som att de gjort en kontroll på eget initiativ. Vilket alltså inte var fallet. Osnyggt och oproffsigt.

Själv har jag jobbat med UFO-Aktuellt sedan 09 i morse och nu hunnit klart med samtliga textsidor. Bland annat skrev jag två artiklar om två olika ufofall. Underlag två annonser har jag skickat till Håkan E och den tredje fixade jag under dagen.

Anneli har haft en grupp arbetskamrater här och hållit planeringsmöte i vårt vardagsrum, sedan blev det gemensam lunch innan de gav sig av. Ett trevligt sätt att jobba!

När jag väl var klar med allt jag just nu kan göra till UFO-Aktuellt så har jag fortsatt angripa mina pappershögar, vilket har gett ett bra resultat. En del spännande uforapporter som jag borde gå vidare med har dykt upp, annat har hamnat i pärmar och ytterligare en del i pappersåtervinningen. Höll på med detta i ett antal timmar med avbrott för ”Under kupolen” med Anneli.

Niklas har jobbat på Metro i dag också och ska dit även i morgon. De har också erbjudit honom sommarjobb, något som även Södermanlands Nyheter har gjort. Han måste bestämma sig inom ett par dagar.

Loading