Möte med Donald och bibliografijobb

donald1503cs
Eftersom jag kände mig klar med UFO-Aktuellt och ”Mötet i gläntan” ligger på tryckeriet så tog jag ett par timmar på förmiddagen till att jobba med min ständigt växande bibliografi över faktabaserade böcker som tar upp ufo på svenska. Alltså inga kanaliserade böcker där någon tyckt sig höra en röst som kan tolkas som utomjordisk.

Det var ett tag sedan jag jobbade med bibliografin men nu fick jag ordning på en del av de tidiga böckerna i den och den växte till 507 titlar och 109 sidor totalt. Jobbade lite extra med att gå igenom Friedrich Jürgensons första bok i jakt på hans uforeferenser vilket lönade sig plus att jag fyllde i rätt mycket då det gällde senare utgåvor och antalet sidor i ett antal tidiga böcker där jag slarvat med sådana uppgifter. Vi får väl se när jag känner mig klar nog att publicera det hela.

Vid lunchtid stack jag och Markus till O’Leary’s i Vällingby för att äta lunch. Det blev buffé med korv, pannbiff och kotlett med pommes och äppeldricka. Markus var nöjd, inte minst för att det var mycket mat, men också för att det visades golf på storbildsteven där vi satt.

När vi var klara vinkade en man lite längre bort i lokalen till mig och jag kände snabbt igen honom som Donald Forsberg. Ni kan se oss båda på bilden här ovan. Jag träffade Donald hösten 2008 i samband med spionchefen Tore Forsbergs begravning (och skrev en lång och rätt intressant artikel om detta). Donald var tidigare IB-agent men har många strängar på sin lyra (spelar gitarr gör han också) och är en trevlig man att träffa och pratas med.

Intill honom satt den tidigare säkerhetspolisen Thure Nässén och vi hann prata lite Quick och Palmemord (det var Nässén som plockade in Christer Pettersson) innan jag var tvungen att gå.

För jag och Markus hade lite handlande att göra, han till H&M för att köpa byxor och skjortor och jag till Bolaget för att köpa öl. Och sedan åkte vi gemensamt till Coop Forum och veckohandlade så att vi kunde göra tacos i kväll. Det var ett tag sedan så det smakade fint. Inte minst med en Jacobsens julöl till.

I dag fick jag veta att en ufointresserad man här i Stockholm gått bort. Jag ringde honom och när någon svarade så var det en släkting som berättade att Ingemar Westman avlidit den 6 mars. Mycket tråkigt. Jag träffade Ingemar vid flera tillfällen och ett av dem var i Ängelholm där han filmade i gläntan. Av detta blev det en liten film om ”Pollenkungen” och hans observation.

Fick sista korrekturet från Stefan och dessutom löfte av en observatör i norra Sverige att äntligen skicka sin bild av händelsen. Nu kommer den skannad över mejlen så att vi ska spara tid. Och så hittade Niklas äntligen marsnumret av National Geographic som jag så gärna ville läsa. ”The war on science” är temat och det handlar om allt som folk i dag ifrågasätter utan att kunna erbjuda något bättre vetande istället. Som månlandningen, evolutionen och klimatförändringarna.

Tittade på kvällens EM-kvalmatch med Anneli i soffan. Och som så ofta när man ser Sverige spela fotboll blir jag alldeles förtvivlad. Det är bara att jämföra med alla fina matcher som spelas i Champions League eller någon liga som visas på teve och så ser man hur amatörmässigt Sverige spelar. Missade passningar, taffliga ingripanden och bristande fart.

Nu vann Sverige med 2–0 efter ett nickmål av Zlatan som går till svensk fotbollshistoria som ett av de underligare (målvakten sköt mot hans huvud och Zlatan fattade snabbt och tryckte dit den i öppet mål) och så en straff av samme man. Men spelet! Det fanns ju inte. Jo, på mittplan var vi inte så dumma på att rulla boll faktiskt.

Sedan blev det till att packa för i morgon åker jag och Anneli till Mariestad.

Fick fina Mariestadsstämplade frimärken från Ole i Oslo i dag.
ojbmstad1503fri

Loading