Grabbträff i Mariestad

lagen1503grabbtraff
I dag är det dags för den traditionsenliga ”grabbträffen” i Mariestad då vi som en gång var just grabbar träffas för lite mat, idrott och prat i Mariestad där vi växte upp. Anneli åker också med ned även om hon, som de andra damerna, bara är med och äter räkmackan på Lundstedts klockan 13.

Och det blev en trevlig sittning med Leif, Stefan, Berit, Anneli, Olle, Gunnar, Erlandsson, Timo på Lundstedts där det blev slabang och räkmacka med Inte dumt.

Fikat/lunchen följdes traditionsenligt av ett besök på Oxen där inhandlade förrätt till kvällens gryta som Stefan redan hade kokat. Vandringen genom butiken är en klassiker i dig då vårt illustra gäng nog väcker en del uppmärksamhet. Ni kan se oss samlade på en bild längre ned.

Men efter handlandet väntade dagens andra höjdpunkt i form av innebandy på Kronoparksskolan. Drygt två timmars ivrigt jagande efter den usla bollen med tre spelare i varje lag. Kul, men i morgon kan ingen av oss gå! Tror att vårt lag vann med 65-56 eller så. Ni kan se de stolta krigarna på bilden här ovan.

17.30 förflyttade vi oss till Stefans jobb där vi tog en drink och pratade innan det blev förrätt med pingisbordet som matbord (toast med lax och rom) och sedan Stefans gryta. Under tiden tittade vi på bilder och filmer från förra träffen.

Stefan visade också en fullständigt otroligt idiotisk italiensk film från 1969 som hette ”Sverige – Himmel eller helvete” som var vinklad för att visa hur dåligt Sverige var med fri sex, självmord och allmän lössläppthet. Fick oss i alla fall fokuserade under maten och fram till kvällens pilkastningstävling.

För tävlingar har vi alltid i olika former och eftersom Stefan har tre darttavlor och ett gäng uppsättningar med pilar så drog vi igång. Det var spridda skurar, om man säger så, men märkligt nog lyckades jag komma två efter Timo när vi väl körde final i treben.

Stefans studio är en trevlig plats för en fest med gott om plats och gemytligt möblerat i en hörnet där en stoppskylt har blivit bord och en del fina gamla kameror hamnade bakom glas i en monter.

Där satt vi och pratade om det mesta medan klockan, med sommartidens hjälp, plötsligt tog ett skutt och blev 02.30. Då var det dags att bryta upp – efter en ökorv och en pilsner. Fick skjuts till Railis, där Anneli låg och sov, av en av Timos pojkar som kom och hämtade sin pappa. Skönt, det regnade rätt trist.

En slabang och en före detta räkmacka.
slabang1503
Ett gäng handlingskraftiga ”grabbar”.
oxen1503grabbar
Redan efter första ”halvlek” var det lite kämpigt. Olle fick en känning i låret och Erlandsson försöker stoppa vattenavgången från ansiktet.
paus1503grabbtr
Olle missar en straff medan Timo ”räddar” utan att ha en aning om det.
olle1503straff
Chipsen fylls på. Gott till gin och tonic.
chips1503grabb
Stefan och Leif inspekterar Stefans gryta.
mat1503grabb
Stefan grubblar över resultatet i piltävlingen.
stefan1503pil
Lite soffsittning och småprat framåt natten.
soffsittning1503grabb
Visst ser det skönt ut med ett tunt liggunderlag på ett betonggolv. Olle funderar.
sova1503olle

Loading