Gatan blir som ny

asfalt150421k
I dag fick vi en ny, fin trottoar asfalterad och snart ska hela gatan få ny beläggning. Det är inte illa. Med tanke på hur många gånger kommunen har grävt upp den så kan det vara på sin plats. Lite krångligt blev det eftersom de höll till utanför vår infart under ett par timmar så när Markus kom tillbaka från sin engelskalektion så fick han ställa bilen på gräset vid infarten till allmänningen.

Vädret har varit riktigt fint men eftersom jag bestämt för att göra klart min deklaration, vilket altid tar några timmar, så missade jag det mesta av det. Men deklarationen blev klar och det var ju liksom det som var meningen.

Har jobbat ett par timmar med att förbereda torsdagens presskonferens på AFU också. Skrev ihop en faktabaserad A4 som de journalister som kommer ska få plus att jag samlade in material till en cd-skiva med filmer, bilder och text som de också kan få ett exemplar av.

När jag väl kom ut så var det för att åka och veckohandla med Markus hjälp och det var en ganska snabb affär eftersom det var få som hade samma tanke. Själva åt vi var sin kebabrulle till lunch eftersom kylskåpet i det läget var ekande tomt och Markus var på väg hem från kursen och stannade till på Lilla Rött på vägen.

Slog en signal till en familj där jag misstänkte att sonens pappa hade gått ur tiden. Mycket sådant nu. Pappan var en gång svensk marinattaché i Washington och dessutom ufointresserad. Jag har träffat honom vid ett par tillfällen och då gjort bandade intervjuer med honom. Han hade bland annat träfat George Adamski vilket var lite kul.

Nu visade det sig alltså att jag hade rätt i min känsla och att mannen var avliden. Men det ser ut som om hans ufomaterial är sparat och kanske kan vi få det till AFU. Den saken får jag besked om i nästa vecka.

Bjöd på ett gammalt frimärke från Ceylon som jag var intresserad av och lyckades vinna budgivningen efter en strid på kniven. Men det är ju sådant som är roligt!

Lagade goda lövbiffsrullar fyllda med päron och grönmögelost tillsammans med Anneli, en kvällsmat vi fick äta ensamma eftersom Markus var på träning/möte och Niklas jobbar på Metro i kväll. Sedan såg Anneli på inspelningen av ”Jordskott” och jag satt i soffan och gjorde klart deklarationen.

Som vanligt avslutades kvällen framför datorn. Har förberett en videoinspelning jag ska göra i morgon – eftersom Kerstin bad mig. Hon och Michael har redan bandat sina fem minuter för organisationen ”Våra Gårdar” som ska ha ett möte i Leksand den 8 maj. Där visar man ”Ghost Rockets” för medlemmar i organisationen som sedan bestämmer sig för om de vill visa den på en massa håll i landet.

Nu gäller det för oss att prata oss varma för filmen och göra det hela än mer intressant. För tyvärr kan ingen av oss närvara. Själv är jag i London då.

Loading