Till Trollhättan och utställningen

image
I dag har jag och Jennie Backman åkt från Stockholm till Trollhättan för att bygga upp utställningen inför morgondagens Expo och riksstämma. Vi kom i god tid, redan efter 14, och träffade vaktmästaren och hans medhjälpare så vi kunde snabbt gå igenom all teknik. En stor och bra aula som vi hoppas blir välfylld i morgon.

Framåt 15 kom en del av de andra och en halvtimma senare Tobias och Rickard med bilen full av utställningsföremål. Efter en stund var vi ett helt gäng som satte upp skärmar, pluggade in datorer och ställde fram modeller.

Dessutom blev jag och Anders B intervjuad av Filippa Bohlin på lokaltidningen TTELA. En artikel som kommer i tidningen i morgon samt på nätet. Bra eftersom den annons tidningen lovat oss (Stampen) hade dragits in utan vår vetskap.

Bygget av utställningen gick förvånansvärt snabbt, mycket beroende på att lokalen var stora och bra. Vi byggde det mesta på två timmar och hann då också testa att alla datorer fungerade som de skulle. Nytt för i år var att jag hade tagit med mig en extra projektor och duk som jag riggade upp i ett hörn och sedan lät en film med en massa intervjuer med svenska ufoobservatörer rulla på. Filmen är från 90-talet och jag var själv med och gjorde den åt Sci Fi-Channel när den kanalen skulle etablera sig i Sverige.

Klara åkte vi till Scandic Swania och checkade in och sedan samlades ett försvarligt antal på mitt och Håkans rum för att prata och ta en öl innan det var dags för utgång. Tony Ekberg och Jörgen Bengtsson, från Vänersborg, anslöt och i morgon väljer vi in Tony som suppleant i styrelsen.

Strax före 20 vandrade vi iväg för den traditionsenliga middagen dagen som alltid hålls före stämman. Och vi blev faktiskt 19 stycken som fördelades över två bord. Restaurangen hette Butler’s och låg bara ett par kvarter bort och den lilla utflykten från hotellet lönade sig. Alla var överens om att middagen blev suverän med toppenservice. Själv fick jag en perfekt stekt flankstek och en mycket god japansk whisky av märket Hakushu.

Mätta och glada gick vi tillbaka till hotellet efter ett par timmar. Hann lagom fram för att se sista perioden av Sverige-Tjeckien där Sverige vann på straffar. En stund efter midnatt tackade jag och Håkan för oss och törnade in.

Jennie Backman packar upp våra utställning medan Roger Ersson och Amanda Berglund (med Ossian) tittar på.
jennie150501pack
Filippa Bohlin från TTELA arrangerar Anders Berglund och älgkraniet för en bild.
Filippa1505anders01
Carl-Anton Mattsson hänger upp en del av vår utställning. Roger Ersson avvaktar.
cam150501bygger
Håkan Ekstrand sätter upp en skylt vid en av våra monitorer vilket roar Tobias Lindgren.
hakan150501tob
Tony Ekberg och Jörgen Bengtsson framför roll-upen om älgen på Hunneberg.
jbochte150501
En stor del av gänget samlade inne på Hotell Swania.
grupphotell150501b
En bild få kunde motstå att ta.
svanpizza1505
Rickard Andersson leder skocken till restaurangen.
rickard1505pavag
Ett av två långbord som UFO-Sverige lade beslag på. Familjen Berglund i förgrunden.
bordettva1505j
Min flankstek. Utmärkt! Drack en god japansk whisky före maten.
image

Loading