Med Rigmor till Ulva kvarn och garagejobb

rigmorulva1506aa
Strålande sol och vi var givetvis ute tidigt för att måla på garaget.Anneli tog sig an de trädelar som ska bära taket mellan huset och garaget medan jag målade väggar och lister. Men vi gjorde också en gemensam och snabb insats och målade östra fasaden med grundfärg eftersom hantverkaren som skulle sätta upp stuprännan dök upp. Och då ville vi få det målat under innan han började skruva.

Anneli bjöd honom på lunch medan jag fortsatte att måla.

Min rygg var rätt dålig under de första fyra timmarna men i kväll, när vi kom tillbaka från Uppsala för att fortsätta måla, då var den faktiskt lite bättre. Det kändes helt otroligt att inte ha värk hela tiden. Bra är den inte men jösses vilken skillnad.

Dagens utflykt gick till Uppsala där vi plockade upp Rigmor och åkte vidare till Ulva kvarn lite norr om stan. Det var länge sedan vi var där, en himla massa år sedan för mid del i alla fall. På vägen passerade vi en liten rävunge som stod alldeles vid vägkanten och spanade efter något. Han hade inte vett att flytta på sig när vi passerade men verkar ha klarat sig från bilar den här gången eftersom vi inte såg någon påkörd räv på vägen hem.

Ulva kvarn bjöd på sol till en början men lite moln framåt 17.30-tiden. Då hade vi hunnit äta glass och även ta var sin räkmacka på caféet. Eftersom det var tisdag så strömmade det in vackra gamla bilar av alla de slag som parkerades på gräsplanen nere vid kvarnen.

Synd bara att den antik-/loppisbutik som fanns där hann stänga precis när vi kom. Den såg ut att ha en del spännande saker.

Innan vi åkte tillbaka till Järfälla stannade vi till hemma hos Rigmor och pratade och åt lite jordgubbar. Lägenheten var hur fins som helst, inte stor, men läcker.

Hemma igen var det bara att fortsätta måla. Och när dagen summeras så har vi gjort helt klart på två av väggarna som nu är målade med grundfärg och dubbla lager gult. En annan väg är grundfärgad och väntar på gulheten och den sida som vetter framåt är till hälften klar men är å andra sidan snabbt fixad.

Slog en signal till min tidigare arbetskamrat L-O som drabbades av lungcancer för ett par år sedan. Ni ligger han inne och prognosen är väl inte allt för positiv. Jag ska åka och hälsa på honom i början av nästa vecka.

Ringde också till Niklas som var på häktningsförhandlingarna mot Lisa Holms misstänkta mördare för Radio Skaraborg i dag. Hans uppgift var att ta bilder vilket han gjorde. De hamnade även på Ekots webbplats.

När Markus kom hem från det knatteläger han är ledare på så fick han gå in och brassa spaghetti. Det är ungefär allt som finns i matväg hemma snart. Ingen har hunnit handla på en vecka eftersom vi haft så mycket annat för oss. Men det satt fint med spaghetti också.

I kväll blir det tidigt i säng. Lång dag med mycket sol och frisk luft. Kan inte vara nyttigt.

Anneli jobbar med takbjälkarna och killen som fixade stuprören syns på taket.
garaget150616cs

Loading