Ryggfix, målning och boule

150616boule
Gänget här ovan spelade vi boule med i Rålis och sedan blev det grillning på Ylvas tak (bild längre ned), men annars började dagen som vanligt med garaget i fokus.

För Anneli var uppe tidigt och fortsatte målningen som jag och Niklas startade i helgen och när jag slog upp mina ljusblå denna första semesterdag så anslöt också jag till måleriarbetet. Men min rygg var rätt paj och spiken som verkar sitta inslagen mellan ett par ryggkotor satt om möjligt ännu djupare så till slut ringde jag min naprapat och beställde tid. Gudskelov fanns det en sådan redan 13.15.

Men fram till dess hjälpte jag Anneli med att måla allt jag orkade. Fast långa stunder satt jag på en bänk och strök färgen eftersom det gjorde minst ont. Men vi hann med mycket och om några dagar ska vi nog vara klara.

Vädret var oförskämt bra med sol och värme. Men har man ont i ryggen går det inte att njuta riktigt. Så besöket hos naprapaten i Sundbyberg var nödvändigt. När jag kom dit var det nästan att jag inte kunde ta mig ur bilen. Efteråt känns det altid något lite bättre men det tar några timmar innan effekten kommer på allvar. Så först nu, sent i kväll när jag skriver detta, har den värsta smärtan lagt sig. Men jag måste tillbaka en gång till.

Efter behandlingen åkte jag till Bauhaus och köpte maskeringstejp för det fortsatta målandet och sedan körde vi några timmar till, jag och Anneli. Markus är ledare på ett knatteläger i golf och Niklas jobbar på P4 i Skövde – och gjorde sitt första egna inslag i dag (om jordgubbsplockning och jordgubbar!)

Vid 17 tog vi bilen till Rålambshovsparken för att träffa gänget ovan. Från vänster Anneli och undertecknad, Fredrik, Ylva, Eva, Kaj och Eva. Medan jag köade för att beställa en öl kom en tidigare arbetskamrat från DN.se, Malin Crona förbi och sa hej. Jag hade inte sett henne på många år så vi blev stående och prata en stund. Men sedan började matchen mellan killar och tjejer, en jämn historia där tjejerna på något mystiskt sätt lyckades vinna med 13–12. Men roligt var det!

Efter holmgången på boulebanan tog vi oss till Ylva och hennes takterrass för att grilla. Men grillen visade sig vara sönder! Som tur var lyckades Ylva få tag på en granne som ställde upp och lånade ut sin elgrill och så kunde jag börja bränna korv medan vi pratade och drack en öl.

Vi satt där några timmar tills solen kommit så lågt att kvällskylan började tränga sig på och vi städade av och sa hej och tack. Några trevliga timmar i glada vänners lag var över.

Trots det så var det skönt att komma hem och sätta sig i soffan med ett glas kallt vatten och värmekudden bakom ryggen för att slötitta på slutet på en film som jag började se efter jobbet för ett par dagar sedan. Förhoppningsvis känns det ännu bättre i ryggen i morgon efter en natts sömn. Då väntar nya målarinsatser.

Ylvas takterrass bjuder på fin utsikt.
150616ylvastak
Anneli i målartagen.
garage150616aa

Loading