Puerto Rico-filmen diskuteras i radio

image
Klockan 17.30 i dag var jag med i Studio 1 i P1 för att diskutera ufofilmen över Puerto Rico. Hittills har över 50.000 personer tittat på den på dn.se sedan vi lade ut den i går kväll. Intresset för den är alltså väldigt stort och det ska bli roligt att få prata om den i ett av Sveriges bästa radioprogram en stund.

Ni kan se en ruta ur filmen där föremålet ser ut att ha delat sig i två strax efter det att det flugit på mycket låg höjd över vattnet här nedan.

Egentligen skulle Sven Grahn, min vän och Sveriges främsta expert på rymdfart, ha varit med också men när jag kom fram till Studio 7 i Radiohuset så kom producenten och berättade att han hade fått bokas av eftersom det hade inträffat en nyhetshändelse (Sepp Blatter) och att de inte längre ansåg sig ha plats för honom. Så de blev bara jag. Fast det var lite lustigt när jag satt där ensam och Helena Groll började berätta att de hade Sven Grahn med sig i studion! Hon hade missat att han inte var där.

Intervjun gjordes alltså av två av radions främsta nyhetsjournalister, Helena Groll och Jörgen Huitfeldt, som behandlade mig och ämnet med stor respekt och professionalitet. Inte för att jag hade väntat mig något annat heller. Vi pratade om filmen under sex minuter och när den röda sändningslampan släckts så fortsatte vi att prata i ytterligare en kvart sedan producenten kommit in och börjat diskutera Sune Hjorth.

Det blev en spännande stund i studion där vi hann ta upp en del bra ufofall samt Ante Jonssons märkliga observation. Alltså den som ägde rum på vägen då allting startade. Det är nästan så att man hade önskat att lyssnarna kunnat höra också detta.

Filmen har nu setts av drygt 50.000 tittare på DN.se och detta fick jag sagt i programmet. Själv blev jag kallade ”seriös” av Jörgen Huitfeldt vilket kändes skönt.

Annars har jag mest suttit vid datorn och förberett de tre föredrag som jag ska hålla i Göteborg i helgen. Sådant tar sin tid.

När jag kom hem från radion var klockan 18.30, alltså precis då vi skulle vara hos grannen för kräftskiva. Så vi tajmade det hela så bra som man kan tänka sig. Och kräftorna intogs tillsammans med två andra grannar, Peter och Nettan, vilket gjorde att kvällen blev fylld av skratt och trevligheter. Kräftorna var fiskade av Gunnar själv uppe i norra Sverige.

Strax efter 23 tackade vi för oss och gick hem. Där väntade ytterligare en hög med mejl från läsare som tittat på filmen och ville komma med synpunkter eller frågor. Jag har säkert ägnat en timma åt att svara på mejl i dag.

Ser att jag glömt att fira mitt tioårsjubileum som bloggare vilket inföll den 9 augusti. Det datumet 2005 skrev jag alltså min första blogg och sedan dess har jag i princip skrivit en blogg varje dag. Missade en del i början och några när jag och familjen reste till Australien. Men numera är det varje dag som gäller.

3.689 bloggar har det bivit sedan dess.

Föremålet i Puerto Rico-filmen.
puertoufo15
Här sitter vi och låter kråset smörjas.
kraftor1509
Tre årgångar kräftor från norra Sverige.
kraftorna1509oo

Loading