Hoten från rymden

rymden151012
Vaknade med näsan något mera under kontroll, men inte bra. Satte mig i alla fall vid datorn och gjorde klart det sista till UFO-Aktuellt, så nu är alla sidor färdiga och nu väntar jag bara på att Stefan ska läsa korrektur och Håkan göra klart den annons vi ska ha med. Skönt att den biten är färdig i alla fall.

För sedan Niklas kört mig till pendeln (och vi hämtat ett paket hos Skälby Livs på vägen) så tog jag mig till Medelhavsmuseet där Folk och Försvar bjöd på seminarium under rubriken ”Rymden: Strategi för militär förmåga och civil nytta” som bjöd på ömsom vin och ömsom vatten. Regeringens särskilda rymdutredare Ingemar Skogö berättade kort om det betänkande han lämnade till regeringen den 1 september, chefen för Försvarsmaktens ledningsstab Dennis Gyllensporre berättade om militärens behov och utnyttjande av rymden och statssekreteraren vid Försvarsdepartementet Jan Salestrand gav några reflektioner kring Skogös arbete.

Ingen av dem välte några kiosker och det mesta hade jag hört förut.

Däremot var generaldirektören vid MSB, Helena Lindberg, som alltid intressant och det är också henne ni kan se på bilden ovan. Hennes kunskaper om rymdhot är precis vad jag gillar att lyssna till. Efteråt gick jag fram och pratade med henne en stund och påminde om att jag intervjuat henne för min bok ”Naturfenomen” för några år sedan. Jag ville gärna ge henne ett ansikte eftersom jag vill göra en ny intervju med henne i början av nästa år. Och det skulle gå bra.

Under seminariet satt jag intill Andreas Ohlsson som var den som hade tipsat mig om att det över huvud taget ägde rum. Andreas hade fått gå ifrån sitt arbete på Armémuseum och jag fått en timmas permis från DN.

Under dagen har jag hjälpt Aftonbladet med att svara på ett antal frågor kring ufo, jag ska inte gå in på exakt vad eftersom reportern nog inte vill det. Men artikeln kommer i en av Aftonbladets bilagor.

Maten intogs i sällskap av Staffan på Lilla Asien.

Kvällen var lugn fram till 00.45 då jag fick mejl från en politiker jag sökt hela dagen. För mig var det viktigt att få hans historia eftersom polisen anklagat honom för att ha försökt sparka en polis. Och så kanske det inte var. Och det innebar att det plötsligt blev bråttom. Strax efter 01 var jag klar med artikeln men först en kvart senare var den ute på grund av teknikstrul.

Lagom mosig i skallen satte sig mig i taxin 01.30 för att åka hem och sova.

Loading