Filminspelning i skogen

skogsfilmning1511800
I dag har jag suttit på en pall i skogen och pratat inför en filmkamera i en timma eller så. På bilden ovan ser ni Anna-Lena Wejderman och Patrik Miesenberger från DN.se och tillsammans gjorde vi de fyra första avsnitten till en ny serie som jag döpt till ”Minutmysteriet”. Eller rättare sagt, vi gjorde ramen, nu ska en massa klipp och bilder in.

Filmteamat kom vid 14-tiden och riggade upp ljus och kameror i ett skogsområde inte långt från där vi bor som jag visade dem medan jag själv väntade hemma och fixade med annat. Bland annat packade jag UFO-Aktuellt som Bernd ska hämta senare i veckan, 230 stycken som ska ut till kioskerna. Men ett par timmar på förmiddagen hade jag ägnat åt att skriva manus till teveinspelningen.

Sedan ringde Anna-Lena och kom och plockade upp mig för att börja filmandet.Idén var att jag skulle sitta på en pall i skogen och prata vilket jag också gjorde. Men pallen stod så illa, och det gick inte att hitta någon riktigt bra plats, så att den hela tiden hotade att välta framåt.

Jag fick helt enkelt hålla emot med höger ben så att inte hela jag skulle tippa under den timma inspelningen av de fyra avsnittet tog. Kommer att känna av det i benet i morgon.

När vi väl var klara hade mörkret börjat sänka sig och vi packade in saker och oss själva i bilen och körde till DN där kvällens arbete väntade. Åtminstone för mig. I morgon ska vi börja redigera filmerna.

Ja, kvällen den kom helt att domineras av händelserna i paris och det nya som hände i Hannover där fotbollsmatchen mellan Tyskland och Nederländerna ställdes in sedan franska underrättelsetjänsten varnat för ett skarpt hot mot arenan. Jag lajvade detta tillsammans med Amanda och skrev även lite sport om de danska reaktionerna efter det att Sverige lyckats ta sig till nästa års fotbolls-EM efter 2–2 i Köpenhamn.

Mat på La Barca med Staffan. Pasta faktiskt, det var länge sedan.

När jag väl skulle hem så hade jag ett ärende till Bankomaten och beställde taxin dit, alltså på andra sidan DN. Något som givetvis ställde till med problem då taxikillen sin vana trogen åkte till Gjörwellsgatan. Först efter en kvarts väntan dök han upp hos mig och jag kunde åka hem.

Så här satt jag i skogen.
skogen151117
Anna-Lena och Patrik plockar ihop sina pinaler.
skogsplock151117

Loading