Till London i finvädret

plannorwtilllondon1605new
Upp i ottan för att flyga till London med Niklas. Något som innebar att gå upp 05.40. Men solen sken vänligt och med Anneli i baksätet för att ta bilen hem igen kom vi fram till Arlanda 06.30 och en timma senare var vi i luften. Planet var nästan fullt utom där vi satt så det blev ett tomt säte intill oss och tre framför och bakom, perfekt för att fälla våra ryggstöd och slippa få knäna krossade framifrån.

09.35 är vi framme och tog första bästa Gatwick Express in till Victoria Station där vi köpte var sitt Oyster Card att åka på under våra fyra dagar här (30 pund styck), fyllde på min brittiska mobil med 20 pund och köpte ett simkort med 35 pund på till paddan. Det ska räcka sex månader om jag inte använder det vilket gör att jag kan ha det under höstens Englandsresa också.

Sedan bar det av med tunnelbanan ut till Stratford vid Olympiastadion för att byta till buss (25 eller 86) till Katherine Street och så är det bara att runda hörnet för att komma till Bob och hans fru Sam.

Kul att träffa båda igen, lika gästfria som vanligt och vi fick omedelbart mat serverad. Passade också på att ta en titt i källaren för att bedöma lådläget innan vi alla tre gick till en firma som Bob pratat med för att hämta några pallar.

Fyra, närmare bestämt, som jag och Niklas hämtade genom lika många vandringar dit. Nu har vi pallar så det räcker att lasta på när Schenker kommer på måndag.

Efteråt pustade Niklas i sängen ett par timmar medan jag och Bob satte oss i käket och diskuterade AFU, vad vi kan få gjort mera här i England och idéer som Bob har då det gäller att bygga upp och marknadsföra vårt bildarkiv digitalt. Jag slog också en signal till Norman Oliver, gammal Buforaufolog som vi träffade för några år sedan, och som inte svarat på mejl. Det visade sig att han mådde fint men att datorn pajat. Skönt.

Strax efter 16 drog jag och Niklas ned mot City, Leicester Sqaure närmare bestämt. Då var det 24 grader och massor av folk ute på gatorna. Efter en liten sightseeingtur stannade vi till och köpte biljetter till Jungle Book på den fina premiärbiografen Odeon till 19-föreställningen.

Det innebar att vi hann med en tur in i China Town men också ta en öl på en pub. Någon ale hade de inte och jag undrar vad servitrisen bakom disken visste om öl då hon rekommenderade Sierra Nevada då jag bad om förslag på ale. Det visade dig att de ingen hade så både Niklas och jag tog en IPA vid namn North Sea istället, god den med.

Biografen är riktigt stor, bara balkongen har fler platser än de flesta salonger i Stockholm. Vi satte oss längst fram där uppe med en godispåse mellan oss och hade fin utsikt. Helt okej film var det också.

Efteråt minglade vi i vimlet på Leicester Square där vi åt var sin låda med nudlar och kyckling i olika former innan vi vandrade förbi Trafalgar Square och Big Ben till Thamsen och London Eye på andra sidan. Vidare österut till Embankment för att ta tunnelbanan tillbaka till Bob.

Lätt trötta efter en lång dag tog oss dubbeldäckaren fram till Bobs kvarter och vid 23-tiden knackade vi på, satte oss i köket med var sin juice och jag skrev blogg medan Niklas kikade i sin telefon och Bob jobbade vid datorn.

Vid 00.30 släckte vi.

Jag och Niklas på Arlanda.
arlanda160507csns
Bob bland lådorna.
boblador1605
Niklas vid pallarna som vi fick ta.
pallniklas1605rom
Och på Leicester Square i dagsljus…
nikleicester16dag05
…och när mörkret lagt sig.
niknightleicester1605

Loading