Kort dag

Bild
Kort dag i dag. Upp 04.33 och sedan ut till taxin som inte riktigt hittade fram till mig. Jag såg chauffören stå med sin bil femtio bort, i kurvan som skulle ha tagit honom ända fram bara han hade kommit på att svänga. Att följa vägen alltså. Jag stod där och vinkade en stund och till slut så upptäckte han mig och vi kunde åka till jobbet.

Jobbade bara till 11 i dag eftersom jag hade komp att ta ut. Det var inte så dumt. Bara att åka hem när det fortfarande är ljust ute är ju en hit.

Var med Markus till tandläkaren på en rutinkoll. Han hade ett litet minihål som ska lagas i mars. Ni kan se några av hans tänder på röntgenbilden här ovan.

Fixade också praktikplats åt grabben. Äntligen fick jag tag på idrottsläraren på Neptuniskolan så nu är det klart att han får vara där i två veckor. Det gillade han skarpt.

Men innan jag körde Markus till folktandvården var jag på Semic för ett bokmöte med min redaktör Andreas Nyberg. Pratade en timme om hur nästa bok ska se ut och suckade lite över att våra båda lag i Allsvenskan inte går så bra – Mariestads Bois och Björklöven.

Har haft en del mejlkontakt med en kille som undrar över en film där ett svenskt videoklipp finns återgivit. Om ni tittar på YouTube-länken HÄR så ser ni den svenska filmen nästan fem minuter in i filmen. Jag har aldrig sett dn förut. Gå in på 4.30 så får ni se den. Den ska vara tagen den 29 maj 1993.

Men jag måste erkänna att jag känner mycket stor tveksamhet inför en film som aldrig har undersökts och där vi inte har en aning vem som har tagit den.

Har fortsatt skanna en hel del bilder från Lionel Beers samling också. Fortsatt många fina fynd där. Och så läste jag äntligen ut den fantastiskt intressanta ”The Sun and The Moon”, en bok om tidningen The Sun och den stora månbluff som man publicerade 1835. Mycket, mycket välskrivet och intressant.

Pratade med mamma som får komma hem i morgon. Skönt för henne. I dag har hon varit precis en månad på sjukhus sedan jag körde henne dit i julas. Doktorn säger att hon har något mindre allvarligt fel på levern som hon måste medicinera för. Förhoppningsvis ska detta göra att hon nu äntligen blir piggare.

Loading