Sistaminutenjobb

Bild
Eftersom dag och natt går ihop ganska mycket just nu så började min torsdag när jag kom hem från jobbet klockan 01.30 i morse. Då var det nämligen bara att sätta sig vid datorn för att fortsätta skriva på ett överklagande av en ny väg som kommunen planerar att dra rakt igenom den lilla skog som faktiskt fortfarande finns kvar utanför vårt och grannarnas hus. Bilar går före träd precis som vanligt med andra ord.

Kom i alla fall i säng vid 02.30 och tog sovmorgon till 09 då det var dags att hoppa upp. Har precis skrivit klart mitt föredrag som jag ska hålla inför en himla massa elever på Solskiftesskolan i Åkersberga i morgon förmiddag och håller på att skanna in de sista bilderna som jag måste lämna tillbaka när vi åker till Säter i morgon. Ni kan se några av bilderna här ovan.

Efter den korta natten var det kanske inte så konstigt att jag mera sov än läste under färden in mot Marieberg nu på eftermiddagen. Håller egentligen på att läsa en bok om lögndetektorer men när hjärnan vill vila sig istället så blev det inte mycket som fastnade, Vaknade i alla fall till så att jag kom av på rätt station.

Dagen på jobbet inleddes med ett möte med facket. Där fick vi chansen att diskutera de problem som finns på avdelningen. När vi kom ut därifrån såg vi Thorbjörn Larsson i färd med att kasta ut världsreportern Morgan Pålsson. Givetvis var det bara på skoj och allting filmades. Sedan kom den gode Morgan P bort till mig och undrade om jag hade något jobb han kunde göra.

Jag hade ju sett honom i de två första melodifestivaluttagningarna där han konsekvent rapporterade från fel stad. Så det var bara att försöka haka på när han plöstligt stod där framför mig. Följande dialog utspelade sig:

Morgan P: Morgan Pålsson, SVT. Du jag har lite knäck jag kan göra åt er om ni vill. Behöver ni hjälp med nåt?
CS: Ja, det vore jättebra.
MP: Va kul! För jag snacka med Thorbjärn Larsson och han är ju lite bakåtsträvande.
CS: Kan du hämta lite te åt oss?
MP: Te!!! Nej, alltså. Är det ett skämt eller?
CS: Nej.
MP: Du känner inte igen mig?
CS: Jo, du är den där världsreportern.
MP: Exakt!
CS: Ja men hämta lite indisk te då, det är okej.
MP: Jävligt roligt.

Och så vandrade han vidare till Mia Holmgren istället.

Filmen ligger ute på DN.se men lär väl försvinna under dagen.

Resten av kvällen var väl inte lika kul. Fortsatt trött i skallen. Det var riktigt skönt att ta taxin hem klockan 01 och att få snabb närkontakt med kudden.

Konfronterad med världsreportern. Från DN.se.
Bild

Loading