Glad midsommar!


I dag har jag och Anneli firat midsommar med vänner i Örebro med Niklas och Markus tar hem sex vänner och firar hemma i huset. Solen har visat sig från sin bästa sida både här i Järfälla och i Örebro.

På vägen till Örebro stannade vi till i Jakobsberg för att hämta mina solglasögon (clips) som blivit klara och de passade naturligtvis inte utan jag fick åka vidare utan dem.

Midsommar är en trevlig högtid med god mat och goda vänner. Claes, Åsa och Clara är tre sådana och vi åt, pratade och spelade oss igenom dagen. Anneli, med sin trasiga fot, hoppade boulen där grabblaget tog hem segern efter en jämn kamp. Tänk att det inte kom en droppe trots att det är midsommarafton i dag!

Pajer, sillar och färskpotatis utgjorde grunden i lunchen på verandan och framåt kvällen, sedan vi spelat brädspel (Retro) blev det en laxsallad. Däremellan åt vi jordgubbstårta.

Till Retro serverades vi Giotti rosé. Trevligt bubbel ingår i ett riktigt firande.

Jag och Anneli fick också en lära oss spela ”Hjärter 7” och ett tärningsspel som kallas Farkle och som visade sig vara riktigt kul (inte minst för att jag råkade vinna givetvis).

Innan det blev sängdags bjöd Claes på en 21-årig Glen Dronach Parliament och en 22-årig dito Single Cask (1995) som inte gick av för hackor. Mjuka som ett sommarmoln i gommen.

Det blev en lugn, rolig och god midsommarafton. Och en ganska ufofri dag förutom att jag hjälpte vännen Rod i USA med en fråga. Och så fick jag en ufoillustration från en annan vän, skicklige illustratören Andreas Cromnow vars illustration ni kan se här nedan. En fin midsommargåva.

Hoppas att ni alla bloggläsare också haft en fin dag!

Midsommartårta.

Åsa kastar boule – Anneli ”bevakar”.

Tårtan ätes utomhus.

Samlade vid bordet i köket.

Lite kortspel framåt sena kvällen.

Så här såg det ut på hemmaplan.

Fick en illustration i midsommargåva från Andreas Cromnow!

 520 total views,  1 views today