Debattsidan


En dag som har färgats helt av min debattartikel i Expressen (HÄR) som genererade en hel del mejl, telefonsamtal och ett radioframträdande i SR Metropol. Dessutom ringde gamla arbetskamraten och numera författaren Hanna Hellquist och ville ha med mig i ”Morgonpasset” vid åttatiden på torsdag.

Om ni läser debattartikeln och sedan går vidare till debatten som läsarna har under den så blir man alldeles matt. Här handlar nästan allt bara om utomjordingar. En del har snöat in på bilden som ligger på sidan medan andra svamlar om astrologi när de menar astronomi. Man får ju innerligt hoppas att det finns en annan grupp läsare också, en som faktiskt fattar vad det står i texten…

Att vi ufologer får skriva en debattartikel är inte så vanligt. Men jag har faktiskt skrivit en förut, då i Aftonbladet. Den möjligheten vann jag faktiskt sedan läsarna hade fått rösta vilken av tre personer som skulle få chansen att skriva om sitt ämne. Roligast var att jag vann över tsunamikändisen Lottie Knutsson, informationsdirektör på Fritidsresor, som var – och är – en betydligt större kändis än vad jag är.

På AFU:s hemsida har Anders Liljegren lagt ut en bild på vår nya kopiator och en på Carl-Anton Mattsson som gjorde det möjligt att köpa den. Tack, Carl-Anton!

Computer Sweden har intervjuat ”ufohackaren” Gary McKinnons mamma vilket ni kan läsa HÄR. Jag kan inte fatta att amerikanerna tror att den killen är terrorist. Knepig och sjuk, visst. Men inte tänkte han angripa USA.

Har också jobbat en stund med bokmanuset men måste erkänna att dagen varit för splittrad för något bra jobb på den fronten. Däremot har jag fixat i ordning ett par pärmar med mycket ovanligt ryskt ufomaterial som vi har bytt till oss från vår ufokollega Mikhail Gershtein i S:t Petersburg. Ni kan se en bild på hela det paket han skickade här ovan. Det rör sig bland annat om flera samizdat-böcker, alltså maskinskrivna böcker, av bland andra Felix Zigel och Boris Sjurinov. Sjurinov har jag själv träffat när jag och Stefan Roslund var i Moskva för femton år sedan.

Avslutningen av dagen ägnade jag åt att plocka bort pappershögar från golvet för att sätta dem i pärmar. Sedan blir det väl dammsugardags i morgon.

Och så har jag blivit vän med min äldste grabb på Facebook! Bara det!

Loading