Valberedningsjobb

Efter en långsam start på dagen och lite läsning i sängen så åkte jag och Anneli och veckohandlade på Coop i Vällingby. Revbensspjällen blev senare i dag till en utmärkt kvällsmat. Barnen tog det lugnt hemma även om Markus jobbade på en del med sin svenskläxa inför ett förhör i morgon.

Själv ägnade jag någon timme åt mitt valberedningsuppdrag åt Stockholms UFO-förening. Ringde runt och sydde ihop en styrelse där ett av namnen blir helt nytt medan två andra slutar. Stockholmsföreningen har under de senaste åren fört en tynande tillvaro trots att den borde vara Sveriges största lokalgrupp. Förhoppningen är nu att åter börja växa och locka nya intresserade att engagera sig. För det är ju alltid det som behövs, människor som tycker att det här med ufo är nog intressant för att välja att lägga ner några timmar i veckan på ämnet.

Har också knattrat på ett par timmar vid datorn för att få ihop lite mer material till boken. Det går rätt hyfsat men som vanligt hade det ju varit skönt om jag hade kunnat fokusera mig bara på den uppgiften. Så ser ju inte verkligheten ut. Min vana trogen skriver jag på flera kapitel samtidigt. Fokusering har aldrig varit mitt ledord, snarare diversifiering och simultanarbete. Till slut ska det nog bli bra.

En hel del av kvällen har jag suttit och hjälpt Markus med hans svenskuppgift och nu tror jag att det kommer att gå bra i morgon. Han har verkligen jobbat hårt.

Jag har tidigare skrivet att det nästan inte går en dag utan att det skrivs om ufo pånätet. I dag var en länk lite lustig, kanske mest för att jag hittade en kort notis om UFO-Sveriges misstolkningssajt på Kvinna.nu.

En annan, minst lika märklig, hittade jag på en receptsida där jag fick lära mig en helt nu betydelse av förkortningen ufo, nämligen unidentified frozen objects som man hittar längst ned i frysen. Vet inte hur receptet smakar men ni kan läsa det på sajten Matälskaren.

Och ska vi tro kosmologen Paul Davies, som uttalar sig i Times Online, så kan utomjordingarna vara mycket närmare oss än vad vi anar. Paul Davies talar visserligen om mikroorganismer men likafullt om främmande livsformer. En spännande tanke. (Två dagar efter det att jag hade skrivit detta så damp Forskning och Framsteg ned i brevlådan. Och se där, där fanns en lång artikel om just detta skriven av Paul Davies. Snyggt jobbat av FoF!)

De ”flygande tefaten” har tagit sig ovanliga former numera.

I morgon är det arbetsdag igen och det med ett nytt publiceringssystem, Polopoly 9. Vi får väl se hur det ska gå. Jag gick visserligen på några timmars kurs för att lära mig det men det var ju några veckor sedan. Kan bli en intressant kväll.

Loading